3. Mersin Motofest başlıyor | Güney Gazetesi Mersin

3. Mersin Motofest başlıyor

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Mersin Motofest 2022 duyurusu yapıldı. Basın açıklamasında Mersin’in Marka Değerlerini Tanıtma Derneği (MERKADER) Yönetim kurulu adına Başkan Prof. Dr. Kemal Birdir konuştu. Birdir, 20-21-22 Mayıs tarihi arasında düzenlenecek olan 3. Mersin Motofest tüm vatandaşlarını davet etti.

3. Mersin Motofest başlıyor


MAYSA DERYAYEVA

 

MERKADER (Mersin’in Marka Değerlerini Tanıtma Derneği) olarak ADM TÜRKİYE Organizasyon, Mersin Motosiklet Kulübü (MERMOK), Mersin Motosiklet sevdalılarının iş birliği ve Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mezitli Belediyesi, Yenişehir Belediyesi, Akdeniz Belediyesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odasının katkı ve destekleriyle 20-21-22 Mayıs tarihleri arasında 3. Mersin Motofest 2022 yapılacak.

3. Mersin Motofest ilgili açıklama yapan MERKADER Yönetim kurulu adına Başkan Prof. Dr. Kemal Birdir, “Mersin Motofest 2022 etkinliğimize Türkiye’nin her şehrinden kıymetli ve saygıdeğer motosiklet kulüpleri ve başkanları, Motosiklet tutkunları şehrimize gelerek, 3 gün 3 gece Pompeipolis parkında kamp kuracaklardır. Kıymetli misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. 20 Mayıs Cuma günü kulüplerimiz festival alanımıza giriş yapmaya başlayacaklardır. Akşam saat 20.30'da Kamp Ateşi protokol katılımı ile yakılacak, Cumartesi 16:00'da tüm motosiklet ve diğer paydaşlarımızın katılımı ile Atatürk Anıtına çelenk sunumu ve saygı duruşu ile kortej başlayacaktır” dedi.

 

 

“ŞEHRİMİZİN TANITIMINA VE TURİZMİNE KATKI SUNACAKTIR”

 

Birdir, “Festivalimizde 3 gün boyunca yerel gruplarımızın konserleri, eğlenceli mini yarışmalar, değişik oyun ve aktiviteler, Dj performansları, Büyükşehir Belediyemizin Kent orkestrası, dans gösterileri ve Kurtalan Ekspres konserimiz olacak. Dolu dolu ve eğlenceli geçecek olan bu büyük festivalimizde on binlerce misafirimiz ağırlayacağız. Tüm halkımızın da davetli olduğu bu büyük organizasyonumuzda motosiklet tutkunları ve ilgisi olan herkesi bir araya getirmek tanıştırmak 'v e kaynaştırmak amacıyla düzenlediğimiz festivalimizin Mersin turizmine de katkıda bulunacağı aşikardır. Gelecek olan misafirlerimizin bir kısmı kendi çadırlarında kalacak bir kısmı ise şehrimizin otellerinde konaklama gerçekleştireceklerdir. Ayrıca festivalimizde yerel esnafımızda düşünülmüş onlarında gelecek tüm misafirlerimizi ağırlayacak şekilde stant düzeni ile kazanç elde etmeleri sağlanmıştır. Şehrimize özel Tantuni, Kerebiç, Cezerye, Limon gibi markalaşmış lezzetleri alanımızda görmek mümkün olacaktır. Festivalimizin şehrimizin tanıtım ve turizmine katkıda bulunmasını temenni ediyor, tüm halkımızı huzurlarınızda bir kez daha davet ediyoruz” diye konuştu.