“Hedeflediğimiz 3 kupadan 1’ini aldık” | Güney Gazetesi Mersin

“Hedeflediğimiz 3 kupadan 1’ini aldık”

Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi önceki gün Fenerbahçe Safiport’a mağlup olarak şampiyonluğu rakibine kaybetmişti. Bitci Kadınlar Türkiye Kupası’nı müzesine götüren ÇBK, EuroCup’ı 4’üncü ve ligi de 2’nci sırada tamamlayarak başarılı bir sezonu geride bıraktı.

“Hedeflediğimiz 3 kupadan 1’ini aldık”


İBRAHİM AYDEMİR

 

Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi önceki gün Fenerbahçe Safiport’a mağlup olarak şampiyonluğu rakibine kaybetmişti. Bitci Kadınlar Türkiye Kupası’nı müzesine götüren ÇBK, EuroCup’ı 4’üncü ve ligi de 2’nci sırada tamamlayarak başarılı bir sezonu geride bıraktı.

Play-Off’ların ardından yazılı bir açıklama yapan Çukurova Basketbol Kulübü Başkanı Serdar Çevirgen sezonu değerlendirdi. Elde ettikleri tecrübenin en büyük kazançları olduğunu belirten Çevirgen, “3 kupa hedefi ile yola çıktığımız 2021-22 sezonu sona erdi. Hedeflediğimiz 3 kupadan sadece 1’ini almış olsak da 6 yıllık genç bir organizasyonun yaşayarak elde ettiği tecrübenin en büyük kazancımız olduğunu düşünüyoruz. Bu kısa sürede 2 defa Kadınlar Süper Ligi’nde final oynadık. Mersin’e 1 Türkiye Kupası kazandırdık. Ülkemizi 1 sezon Avrupa’nın en büyük kadın Basketbol organizasyonu Euroleague’de, 2 sezon ise 2 numaralı organizasyonu EuroCup’ta temsil ettik. İlk sezonumuzda çeyrek final oynayıp; bu sezon ise Final Four’a ulaşıp, yarı finallerde yer aldık. Bütün Avrupa otoritelerince favori gösterildiğimiz turnuvada, finalde bizle karşılaşmak istemeyen Fransız seyircilerin de desteğini alan Umana Reyer’e karşı, taraflı hakem yönetiminin de devreye girmesiyle şampiyonluk hedefimize ulaşamadık” dedi.

 

YABANCI OYUNCU AÇIKLAMASI

 

Avrupa maceralarının sonlanmasının ardından Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi şampiyonluğuna odaklandıklarını söyleyen Başkan, “Bu sırada TBF Lisans yönetmeliklerine takıldık. Avrupa Şampiyonluğu için kurduğumuz kadromuzdaki yabancı sayısını, TBF Lisans yönetmelikleri doğrultusunda azaltmamız gerektiğinden, Kristine Anigwe ve Yvonne Turner ile yollarımızı ayırmak zorunda kaldık. Bu iki oyuncumuzla ilgili kamuoyunda çıkan yanlış bir algıyı da düzeltmek istiyoruz. Bu oyuncularımızı EuroCup’ı kazansak dahi oynatamayacaktık çünkü EuroCup’ı kazanmak için KBSL’de izin verilen yabancı sayısının üzerinde bir sayıya sahiptik. Ardından yerli statüde oynayan oyuncumuz Quanitra Hollingsworth ile başlayan sakatlık serimiz, Jasmine Thomas’ın ameliyat gereksinimi ve KBSL yarı final maçlarından sonra ise kadromuzun diğer iki kilit ismi Temi Fagbenle ve Tiffany Hayes’in sakatlığı ile sürdü. Yani ana rotasyonumuzu oluşturan en önemli 4 oyuncumuzu Fenerbahçe maçı öncesinde sakatlık sebebiyle oynatamadık. Bu sebeple, çok iyi başlayıp ilk turda Bursa Büyükşehir’i 2-0, yarı finalde OGM Ormanspor’u 3-0 ile geçtiğimiz Play-Off’un finalinde Fenerbahçe Safiport karşısında ilk iki maça 3, son maça ise sadece 2 yabancı oyuncumuzla çıkmak zorunda kaldık ve finali kaybettik” diye konuştu.

 

 

“EKSİKLERİMİZİN FARKINDAYIZ”

 

Başkan Çevirgen, ÇBK Mersin organizasyonu olarak saha içinden saha dışına, detaylı bir sezon değerlendirmesi yaptıklarını vurgulayarak, “Gerek kulüp gerekse de yurtdışı organizasyonlar olarak eksikliklerimizin farkındayız. Önümüzdeki sezon bu eksiklikleri giderip yine üç kulvarda şampiyonluğa oynayacağımızı tüm şehrimizin bilmesini isteriz. Şehrimizin ve bize inanan sponsorlarımızın bize yüklediği misyondan geri adım atmayacağımızdan herkes emin olabilir. Avrupa’da kadın basketboluna en fazla yatırım yapan gerek tesisleri gerek altyapı organizasyonuyla kendi kendine yeten örnek bir kulüp durumundayız. Bugün Türkiye Şampiyonu olan U16 takımımız da bunun en güzel örneklerinden biri. ÇBK Mersin Organizasyonu olarak yarıştığımız her kulvarda şampiyonluk için oynayan, bunun alternatifini düşünmeyen bir organizasyonuz. Bu doğrultuda önümüzdeki sezon yine gerek şehrimiz Mersin’i gerek tüm basketbolseverleri salonlara çekecek heyecan verici bir takım kuracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Şehrimizin bize olan inancını hissediyoruz. Birlikte çıktığımız bu yolda Anadolu’dan Avrupa kadın basketbolunun en tepesine olan yürüyüşümüz devam edecek” diyerek sözlerini tamamladı.