Hazır giyimde ihracat şampiyonları ödüllendirildi | Güney Gazetesi Mersin

Hazır giyimde ihracat şampiyonları ödüllendirildi

Akdeniz İhracatçı Birlikleri’ne (AKİB) bağlı Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (AHKİB), dünya genelinde ham madde ve navlun fiyatlarının katlanarak yükseldiği, konteyner krizinin yaşandığı ve pandeminin etkilerinin devam ettiği 2021 yılında 532 milyon dolarlık ihracat değerine ulaşılmasında en büyük desteği veren 50 üyesini ödüllendirdi.

Hazır giyimde ihracat şampiyonları ödüllendirildi


Törenin açılış konuşmasını yapan AHKİB Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Tekin,  zorlu yılda Türkiye geneli sektör ihracatının 20,25 milyar dolar, bölge ihracatının ise serbest bölge dahil 532 milyon dolar düzeyine ulaştığını kaydetti.

Tekin, “Sektörümüz, hükümetimizin de destekleriyle maske, önlük ve tulum gibi ürünlerin ihracatında çok önemli artışlara imza atarken dünya moda devlerinin artan siparişlerini de karşılayarak ülkemize milyarlarca dolar döviz kazandırmayı başardı. Elde edilen bu başarıda emeği geçen tüm üyelerimizi tebrik ediyor, şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

 

“CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA 300 MİLYAR DOLAR İHRACATI YAKALAYACAĞIZ”


AHKİB’in ihracatında güçlü destek veren firmaları tebrik ederek konuşmasına başlayan TİM Başkanı İsmail Gülle ise “İnşallah 2023'te Cumhuriyetimizin 100. yılında 300 milyar dolarlık ihracatı yakalayacak, geçeceğiz" dedi.

 

“MERSİN’DE YATIRIM, İSTİHDAM VE İHRACAT İÇİN HER TÜRLÜ İMKÂN VAR”


Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Diyarbakır'a atanan Mersin Valisi Ali İhsan Su ise son yıllarda Mersin’e yapılan büyük ölçekli kamu yatırımlarını anlatıp Mersin’de girişimciler için çok elverişli bir iklim oluştuğunu dile getirdi. (Haber Merkezi)