“Geleceğe yelken açıyoruz” ekibi Mersin’e ulaştı | Güney Gazetesi Mersin

“Geleceğe yelken açıyoruz” ekibi Mersin’e ulaştı

İklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla 22 Nisan’da Hopa limanından “Gelecek için Yelken Açıyoruz” yolculuğuna çıkan Bear Sailing Yelken Takımı, Mersin’e ulaştı. Avrupa İklim Paktı Türkiye Büyükelçisi ve Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün mesajını getiren sporcuları Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ile Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Bülent Halisdemir karşıladı.

“Geleceğe yelken açıyoruz” ekibi Mersin’e ulaştı


ABİDİN YAĞMUR

 

Çiğli Belediye Başkanı ve Avrupa İklim Paktı Türkiye Büyükelçisi Utku Gümrükçü, İklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında, Artvin Hopa’dan Hatay’a kadar yelkenli ile seyahat edecek olan sporculara destek vermişti.

Yelken eğitmeni Murat Tan ve amatör denizciler Emre Diyar ile Levent Çelik, “Geleceğe Yelken açıyoruz” sloganıyla küresel ısınmaya bağlı olarak yaşanan iklim değişikline dikkat çekmek ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla Hopa’dan denize açıldı. Yelkenciler, yolculuğun 21. Gününde Mersin’e ulaştı.

Avrupa İklim Paktı Türkiye Büyükelçisi ve Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün mesajını getiren sporcuları Mersin Marina’da Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ile Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i temsilen Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Bülent Halisdemir karşıladı.

Karşılamada sporcular, küresel ısınmaya ve iklim değişikliğine dikkat çekmek için çıktıkları yolculukta hiçbir yakıt kullanmadıklarını, yelkenlilerin sadece rüzgardan faydalanarak Mersin’e kadar geldiklerini ifade ettiler.

“Geleceğe Yelken açıyoruz” yelkenlisinin yolculuğu önümüzdeki hafta Hatay’da sona erecek. Böylece yelkenciler hiçbir yakıt kullanmadan, sadece rüzgar gücüyle, Anadolu yarım adasının tüm kıyılarını dolaşmış olacak.