MAHMUT SÖNMEZ
Yargıtay CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun 3 cezasını onadı ve Kaftancıoğlu’na 4 yıl 11 ay ceza verdi ve siyasi yasak getirdi. CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Kaftancıoğlu’na verilen cezayı televizyon kanalında değerlendirdi.
Kararı bir hiç olarak gördüğünü söyleyen Ali Mahir Başarır, bu kararın kendi için yok hükmünde olduğunu söyledi. Mahkemenin kararı halk adına değil, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Adına verdiğini söyleyen Başarır, “Eğer mahkeme kararı Türk Halkı adına verseydi, Anayasaya, Ceza Hukukuna ve vicdanına göre verirdi. Hiçbirine göre değil kararı Saray’a göre verdiğine göre ben bu kararı tanımıyorum” dedi.
“BİZDEN DAHA KÖTÜ YARGISI OLAN BİR ÜLKE YOK”
Mahkemelerin vermiş olduğu kararın yok hükmünde olduğunu söyleyen Başarır, “Saray’ın atadığı bu hakimlerin vermiş olduğu kararı tanımamamız gerektiğini düşünüyorum. Hukukun Üstünlüğü Endeksi’nde Türkiye 144 ülke arasında 134’ncü sıradaydı. Eminin Osman Kavala ve Bu karardan sonra sonuncu sıraya geriledi. Dünyada bizden daha kötü yargısı olan bir ülke yok” dedi.