Dervişoğlu’ndan büyük yatırım | Güney Gazetesi Mersin

Dervişoğlu’ndan büyük yatırım

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kassym-Jomart Kemelevich TOKAYEV’in Türkiye’ye düzenlediği ilk resmi ziyaretinde Kazakistan’da yatırım yapacak 15 Türk Şirketi ile Kazakistan Devlet Yetkilileri arasında yatırım için İyi Niyet Anlaşması imzalandı. Anlaşmaya imza atan Mersinli iş insanı Dervişoğlu Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Sait Dervişoğlu, “2023 sonuna kadar Kazakistan’ın en büyük organik hububat, bakliyat ve yağlı tohumlar işleme tesisini kuracağız. Pazar payımızı arttırmak için gerek ülkemizde gerek yurt dışında yatırıma devam edeceğiz” dedi.

Dervişoğlu’ndan büyük yatırım


ZELİHA ÖZİPEK

 

İmza törenine Dervişoğlu Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Sait Dervişoğlu, Türk Havacılık Uzay Sanayi (TUSAS) Genel Müdürü Temel Kotil, Rixos Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, Yıldırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım, LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, Çalık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Tiryaki Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Kazakistan’da yapacakları yatırım planları için mutabakat zaptına imza attılar.

 

“YURT DIŞINDA YATIRIMA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Dervişoğlu Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Sait Dervişoğlu “Dost ve kardeş ülke Kazakistan’da 2023 sonuna kadar Kazakistan’ın en büyük organik hububat, bakliyat ve yağlı tohumlar işleme tesisini kuracağız. Bir Türk şirketi olarak dünya organik pazarında artık önemli bir oyuncuyuz. Pazar payımızı arttırmak ve daha katma değerli ürünler üretmek için gerek ülkemizde gerek yurt dışında yatırıma devam edeceğiz. Kazakistan bizim için çok önemli ve stratejik bir üretim ülkesi. Bugün burada olmaktan ve bu mutabakat zaptını imzalamaktan onur duyuyorum.” diye konuştu.