‘Hizmette engel yok’ | Güney Gazetesi Mersin

‘Hizmette engel yok’

Engelliler haftası dolayısıyla özel gereksinimli bireylerle bir araya gelen Başkan Seçer, eşit hizmete vurgu yaptı

‘Hizmette engel yok’


Başkan Seçer ve Meral Seçer, Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘10-16 Mayıs Engelliler Haftası’ dolayısıyla düzenlenen Dayanışma Yemeği’ne katıldı. ‘Engel Yok Birlik Var’ sloganıyla düzenlenen yemekte özel gereksinimli bireylerle bir araya gelen Seçer, “Bizim özel durumumuz, etnik yapımız, mezhebimiz, meşrebimiz eşit yurttaş olmamızı engelleyen unsurlar değildir. Biz bunu reddederiz. Hepimiz biriz, hepimiz beraberiz” dedi.

 

HİZMETLERİ AÇIKLADI

 

Eşit hizmet anlayışı vurgusu yapan Seçer, “Biz 2021 yılında 1427 özel bireyimize 15 bin 524 hizmet; 2022 yılında ilk 5 ayda da yine 1154 özel bireyimize 6 bin 602 hizmet vermişiz. Evde Sağlık ve Bakım Hizmeti.” dedi. Başkan Seçer, Büyükşehir Belediyesi tarafından özel gereksinimli bireylerin hayatını kolaylaştırmak için uygulamaya konulan hizmetlere dikkat çekti. Tekerlekli sandalye, işitme cihazı, koltuk değneği, hasta yatağı gibi 740 adet medikal malzeme desteği sağladıklarını söyleyen Seçer,  Mola Evlerinin sayısını 13’e çıkarmak istediklerini, şu anda 10 adet akülü şarj istasyonlarının bulunduğunu ve sayısını artıracaklarını belirtti.

 

“HEPİMİZ KARDEŞİZ”

 

Yenişehir’deki Engelsiz Yaşam Parkı hakkında da detaylı bilgiler veren Başkan Seçer, “Demek ki engel yokmuş. Birbirimize insan olarak, Allah'ın yarattığı bir canlı olarak baktığımız sürece, hiçbirimizin bir engeli olmaz. Hepimiz kardeşiz. Hepimiz bu memleketin onurlu, şerefli, asli unsurlarıyız, vatandaşlarıyız. Kanunlar karşısında eşitiz. Defterimizde, kitabımızda ayrımcılığı biz kökünden kazımışız. Sizler için gece gündüz demeden çalışmaya bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğiz” dedi. (Haber Merkezi)