“TÜİK yurttaşlara hayal satıyor” | Güney Gazetesi Mersin

“TÜİK yurttaşlara hayal satıyor”

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Mersin İl Başkanı Yakup Tekin, “TÜİK’in açıkladığı her istatistik gibi işsizlik rakamları da hayal ürününden başka bir şey değildir. AKP iktidarının rakamlarla oynama kabiliyeti işsizliği ve enflasyonu gizleyemeyecektir. Yurttaşların yaşam deneyimleri TÜİK’in işsizlik ve enflasyonunu rakamlarının tam tersini göstermektedir” dedi.

“TÜİK yurttaşlara hayal satıyor”


ABİDİN YAĞMUR

 

TÜİK’in Nisan ayı işsizlik rakamlarına göre işsizlik geçen aya oranla yüzde 0.4 artarak yüzde 11.5 olarak gerçekleşti. Geniş tanımlı işsizlik oranı ise yüzde 22,7 olarak açıklandı.

TÜİK verilerine göre işsiz sayısı 2022 yılı Mart ayında bir önceki aya göre 153 bin kişi artarak 3 milyon 894 bin kişi oldu.

Rakamları değerlendiren Birleşik Kamu İş Mersin İl Başkanı Yakup Tekin, “Bu rakamların ve hesaplama yönteminin ne kadar gerçeği yansıttığı bir tartışma konusudur.  TÜİK’in açıkladığı her istatistik gibi işsizlik rakamları da hayal ürününden başka bir şey değildir. AKP iktidarının rakamlarla oynama kabiliyeti işsizliği ve enflasyonu gizleyemeyecektir. Yurttaşların yaşam deneyimleri TÜİK’in işsizlik ve enflasyonunu rakamlarının tam tersini göstermektedir” dedi.

 

 

“GENÇLER VE EMEKÇİLER YARARINA ADIMLAR ATIN”

 

AKP İktidarının, hangi adımları atarsa atsın, rakamları ne kadara değiştirirse değiştirsin yaşanan işsizlik ve enflasyonun kontrol edilemez bir hal aldığını ifade eden Tekin şunları söyledi:

“Ağırlaşan ekonomik kriz süreci, emekçiler ve aileleri açısından ağır koşulları barındırmaktadır.  AKP iktidarının politikaları, işsizliği hafifletecek sonuçlar yaratması mümkün değildir. AKP iktidarı ülkeyi yönetmeye devam ettikçe ekonomideki kriz büyümeye ve milyonlarca emekçi açlığa ve işsizliğe mahkûm olmaya devam edecektir.  AKP iktidarının akla ve bilime uygun bir şekilde üretim, yatırım ve düzgün bir para politikası üretmemesindeki ısrarı son bulmadıkça ekonomik krize hiçbir şekilde çözüm üretemeyecektir.  AKP İktidarı acilen ciddi ve somut adımlar atmalı ve milyonlarca gencimizin ve yurttaşımızın işsizlik sorununu çözmelidir. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; AKP hükümetinin işsizlik ve enflasyon rakamlarını düşük göstererek günü kurtarmaktan vazgeçmesi gerektiğini hatırlatıyoruz, umudunu yitirmiş gençler ve emekçiler yararına adımlar atmaya başlamasının bir zorunluluk olduğunu ifade ediyoruz.”