“Doğadan Kalanlar” ile mutlu oldular | Güney Gazetesi Mersin

“Doğadan Kalanlar” ile mutlu oldular

Mersin Cumhuriyet Anaokulu ve Özel Serpil Orman Okulları ile birlikte “Doğadan Kalanlar” eTwinning projesi olarak başladı. Proje ile çocuklar daha önce hiç incelemedikleri nesneleri inceleme fırsatı bulurken, ailelerde çocuklarla birlikte güzel vakit geçirdi.

“Doğadan Kalanlar” ile mutlu oldular


Proje, kuruculuğunu Cumhuriyet Anaokulundan Esin Dönmezler, Özel Serpil Orman Okullarından Fikriye Genç tarafından başlattı. Projeye Cumhuriyet Anaokulundan Azime Göçer, Özel Serpil Orman Okullarından Utku Özcan da dahil oldu. Proje ile okul öncesinde bulunan çocukların doğayı tanıma, doğa sevgisini kazandırmaları sağlandı. 

Projede, çocukların gelişim özelliklerine uygun olarak doğa gezisi, deneyler, sanal gezi, doğa müzesi, doğa materyalleri ile eğitici oyuncaklar hazırlama, yapılan çalışmaların resimlenerek sergileme çalışmaları ile geleceğe daha bilinçli bireyler yetiştirme amaçlanıyor. Bu amaçları ise; gezi, gözlem, deney yöntemleri ile uygulandı. Aileler de; çocuklarla deney yapmaları, doğa gezilerine çıkmaları ve doğa materyallerle eğitici oyuncak yapımı ile projeye dahil oldular. Proje, çocuklarda ve ailelerde olumlu farkındalık sağladı. Doğa da çocuklar daha önce hiç incelemedikleri yaprakları, taşları, çevreyi daha dikkatli gözlemleyerek çevre farkındalığı oluştuğu görülmüştür. Öğretmenlerde çevre farkındalığı ile ilgili farklı bir bakış açısı kazandıklarını hatta projeden sonra da devam edeceklerini bildirdiler. (Haber Merkezi)