Çamlıbel’de AVM endişesi | Güney Gazetesi Mersin

Çamlıbel’de AVM endişesi

Ulaştırma Bakanlığı Çamlıbel’e su sporları alanı ve yeni bir tekne barınağı yapmak istiyor. Bakanlık bunun için Akdeniz Belediye Meclisinden imar değişikliği talep etti. CHP’li ve HDP’li meclis üyeleri AVM yapılacağı endişesiyle teklifi reddetti. Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, “Bana diyorsunuz ki ‘Burada ne olacak? ’Ben de bilmiyorum ki. Bu sonra ki iş, şu an imarı yapıyoruz. İçinde havuz mu olacak, tenis kulübü mü olacak ben de bilmiyorum, bilmeme de gerek yok. Bu proje gerçekleşirse Mersin’in lig atlayacağını düşünüyorum” dedi.

Çamlıbel’de AVM endişesi


MAHMUT SÖNMEZ

 

Akdeniz Belediye Meclisi Nisan Ayı  toplantısında Çamlıbel Su Sporları Alanı Projesi tartışıldı. Bir önceki meclis toplantısında komisyonlara sevk edilen Ulaştırma Bakanlığı’nın yapacağı Çamlıbel Spor Alanı ve Barınak Amaçlı İmar Planı Revizyon teklifine komisyonlardan onay çıkmadı.  Komisyonlarda yapılan görüşmelerde yapılan teklifin uygun olmadığını belirten CHP, HDP ve EMEP’li meclis üyeleri, yapılan oylamada da kararın arkasında durdu ve  Çamlıbel Spor Alanı İmar değişikliği teklifi oyçokluğu ile reddedildi.

 

“DENİZ DOLDURULACAK ESNAFTA AVM KAYGISI VAR”

 

Konu hakkında söz alan CHP’li meclis üyesi Muhittin Ertaş, Çamlıbel Spor Alanı projesi ile ilgili çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Projeye göre barınağın deniz bölümünün büyük kısmının hafriyatla doldurulacağını söyleyen Ertaş, ayrıca Atatürk Parkının 18 dönümünün projeye dahil edileceğini belirtti.

İmar için istenen yoğunlukla yaklaşık 14 dönümlük ticari alanın yapılmak istendiğini söyleyen Ertaş, “Çamlıbel’de bulunan esnaf ve vatandaşlarla yaptığımız görüşmelerde halk, barınak ve yat limanını istiyor ama burada AVM yapılması yönünde endişeler var. Esnaflar kaygılı. Biz böyle bir şeye destek olamayız. Şimdiden bu konu hakkında STK’larla ortak bir çalışma içinde olacağımızı bildiriyorum. Biz denizin doldurulmasına ve orada ticari bir alan yapılmasına karşıyız” dedi.

 

“NE YAPILACAĞINI BEN DE BİLMİYORUM”

 

Çamlıbel Su Sporları Alanı ile ilgili bir projenin henüz ellerinde olmadığını söyleyen Başkan Mustafa Gültak,  belediye meclisinde imar değişikliğini oyladıklarını belirtti.

Yapılacak şeyin su sporları merkezi olduğunu söyleyen Başkan Gültak, “İçinde havuz mu olacak, tenis kulübü mü olacak ben de bilmiyorum, bilmeme de gerek yok. Proje sonradan ortaya çıkacak ve Ulaştırma Bakanlığı yapacak. Büyük ihtimalle yap işlet devret modeliyle olur. Dolgu alanlarından bahsediyorsunuz tabii doldurulacak, iskeleler gitmiş. Yapılacak proje aynı zamanda Çevre Bakanlığı’nın da onayından geçecek. Bana diyorsunuz ki burada ne olacak ben de bilmiyorum ki. Bu sonra ki iş şu an imarı yapıyoruz. Orada Çamlıbel esnafı da destek veriyor. 750 araçlık otopark olacak. Otopark sıkıntısına da bir nebze olsa rahatlatacak. İmarı da Mersin’in lehine çıkarmaya çalışıyoruz. Bu proje gerçekleşirse Mersin’in lig atlayacağını düşünüyorum” dedi.

Çamlıbel Spor Alanı İmar Planı Revizyon ve ilavesi teklifi uygun olmadığı komisyonlarda oyçokluğuyla karar verildi. Mecliste de komisyonlarda alınan karar CHP, HDP ve EMEP’li meclis üyeleri tarafından oyçokluğuyla karar onaylandı.

 

 

“İNSANLAR EKMEK KUYRUKLARINDA ÖNCELİK TEŞKİL ETMEYEN PROJELER ASKIYA ALINMALI”

 

Ülkenin derin bir ekonomik kriz içinde olduğunu söyleyen HDP’li Nevzat Baran da, bu zor zamanda belediyelerin ve merkezi yönetimin önceliği hayati önem taşıyan hizmetlere vermesi gerektiğini söyledi.

 Yaşanan kriz sebebiyle birçok insanın ekmeğini çöpten çıkarmak zorunda kaldığını söyleyen Baran, “Hastane ve yol gibi öncelik teşkil etmeyen projelerin bu dönemde askıya alınması gerekmekte. Biz başka bir dünyada mı yaşıyoruz bilmiyoruz, halkın durumu ortada. Ekmek ve yağ kuyruklarını görüyoruz, halk inliyor, bürokratlar her şey günlük gülistanlıkmış gibi projeler sunuyor. Halkın dikkate alınmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.