“Bu festivali geleneksel hale getireceğiz” | Güney Gazetesi Mersin

“Bu festivali geleneksel hale getireceğiz”

Başkan Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Pedallar Tarihe, Yüzümüz Geleceğe’ sloganıyla bu yıl ilki düzenlenen ‘Kleopatra Bisiklet Festivali’ne katıldı. Seçer, “Hedefimiz 350 kilometre. Tarsus’ta da 112 kilometrelik bisiklet yolu 1 yıl içerisinde Tarsusların hizmetine sunulacak. Burada sizlere Başkanınızın sözüdür” ifadelerine yer verdi.

“Bu festivali geleneksel hale getireceğiz”


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Pedallar Tarihe, Yüzümüz Geleceğe’ sloganıyla bu yıl ilki gerçekleştirilen ‘Kleopatra Bisiklet Festivali’nde birçok kentten katılan bisikletlilerle birlikte pedal çevirdi. Başkan Seçer’in startının ardından tarihi Kleopatra Kapısı’ndan geçildi. Şenlik havasında başlayan festivalde birçok ilden 210 bisikletli de yer aldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus Kent Konseyi ve Tarsus Kent Konseyi Bisiklet Topluluğu’nun işbirliğiyle düzenlenen ‘Kleopatra Bisiklet Festivali’, 8 Mayıs’a kadar devam edecek. 3 gün boyunca bisikletliler Tarsus’un tarihi, turistik ve doğal güzelliklerine pedal çevirecek. Festivale farklı kentlerden katılım sağlayan bisikletliler, etkinlik boyunca Tarsus Gençlik Kampı’nda ağırlanacak.

Kleopatra Kapısı’nın önünden başlayan festivale; Başkan Seçer, CHP Mersin Milletvekilleri Alpay Antmen ve Cengiz Gökçel, CHP Tarsus İlçe Başkanı Ozan Varal, Meclis üyeleri, muhtarlar, birçok farklı kentten bisiklet dernekleri ve toplulukları ile çok sayıda bisikletli katıldı. Tarsus’u bisiklet kenti yapmak için çalışmalara devam edeceklerini belirten Başkan Seçer, “Tarsus’u bir bisiklet kenti yapalım. Tarsus çok güzel bir ilçemiz. Çok tarihi, çok kadim bir ilçemiz. Bugünkü etkinliğimizin de bir mottosu var; ‘Pedallarımız Tarihe, Yüzümüz Geleceğe Dönük’. Çok değerli topluluklar, Türkiye’nin her tarafından misafirlerimiz var. Mersin’in dışından 210 kardeşimiz pedal çevirmek için bugün Tarsus’umuzda” dedi.

 

“ŞU ANA KADAR MERSİN’İ 91 KİLOMETRE BİSİKLET YOLUNA KAVUŞTURDUK”

Başkan Seçer, bisiklet yollarının artırılması için gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiğini ifade ederek, “Şu anda Mersin merkezde yeni yaptığımız bulvarlarda mutlaka bisiklet yolu yapıyoruz. Şu ana kadar Mersin’i 91 kilometre bisiklet yoluna kavuşturduk. Hedefimiz 350 kilometre. Tarsus’ta da Mayıs ayında gerekli işlemler tamamlanmış olacak; 112 kilometrelik; turizm rotası da var bunun içinde; 56 kilometre gidecek, 56 kilometre gelecek. 112 kilometrelik bisiklet yolu bir yıl içerisinde Tarsusların hizmetine sunulacak” dedi.

 

“KLEOPATRA BİSİKLET FESTİVALİ TARSUS’TA BİR İLK”

Pandemi nedeniyle gerçekleştiremedikleri Caretta Bisiklet Festivali ve Tour Of Mersin’i (Uluslararası Bisiklet Festivali) önümüzdeki yıl yapacaklarını söyleyen Başkan Seçer, “Bunun çalışmalarını yapıyoruz ama bizim burada başlangıcını yaptığımız Kleopatra Bisiklet Festivali, Tarsus’ta bir ilk. İnşallah her yıl hep beraber bu festivalin devam etmesini, geleneksel hale gelmesini sağlayacağız. Şimdi beraber Tarsus’un tarihi sokaklarında pedal çevireceğiz. Ben de sizlerle beraber olacağım. Zaten biliyorsunuz ben bir bisiklet kullanıcısıyım. Haftanın en az 3 günü Mersin’de sabah erken saatlerde bisiklet sürerim, sahilde gezerim, spor yaparım” ifadelerine yer verdi.

 

“HEPİMİZİN ORTAK BİR AMACI VAR; BİSİKLETLİ ULAŞIMI GELİŞTİRMEK”

Tarsus Bisiklet Topluluğu adına konuşan Dr. Ali Cerrahoğlu, festivalle ilgili değerlendirmelerde bulunarak, “Müthiş bir katılım. Hepimizin ortak bir hedefi, ortak bir amacı var; sağlıklı, temiz, ekonomik, güzel bir ulaşım modelini geliştirmek istiyoruz. Hem bugün keyifle bisiklet süreceğiz hem üç gün boyunca 10 bin yıllık kentimizin tarihi, turistik bütün köşelerini göreceğiz. Hepsini tek tek gezeceğiz. Sizlerle çok güzel bir 3 gün geçireceğiz. Sahile, tepelere gideceğiz ama aynı zamanda da hepimizin ortak bir amacı var; bisikletli ulaşımı geliştirmek, bisikletli ulaşımı yerleştirmek. Bu temiz ulaşımı güvenli bir şekilde çocuklarımıza, torunlarımıza aktarabilmek” dedi. (Haber Merkezi)