Finale bir adım kaldı | Güney Gazetesi Mersin

Finale bir adım kaldı

Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi Play-Off yarı final serisinin ikinci karşılaşmasında konuk ettiği OGM Ormanspor’u 75-68 mağlup ederek, seride durumu 2-0’a getirdi.

Finale bir adım kaldı


İBRAHİM AYDEMİR

Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi Play-Off yarı final serisinin ikinci karşılaşmasında konuk ettiği OGM Ormanspor'u 75-68 mağlup ederek, seride durumu 2-0’a getirdi.

Ev sahibi mücadeleye Asena Yalçın, Sinem Ataş, Temi Fagbenle, Tiffany Hayes ve DeWanna Bonner 5'i ile başladı. Hızlı oyunuyla maça ağrılığını koyan ÇBK, ilk çeyreği 16-10 önde kapattı. Çekişmeli geçen 2'nci çeyrekte birbirine üstünlük kuramayan iki takım bu periyodu 18-18 eşitlikle tamamladı ve ilk yarı 34-28 sona erdi.

Maçın üçüncü çeyreğinde ise iyi oynayan taraf OGM Ormanspor oldu ve bu periyodu 17-13 önde bitirerek son periyot öncesi farkı 2 sayıya indirdi. 47-45

Mücadele dozunun bir hayli fazla olduğu ve 51 sayının çıktığı son periyodu 28-23 önde tamamlayan ÇBK, maçı 75-68 kazandı. 

3 galibiyet alan takımın finale çıkacağı serinin üçüncü karşılaşması, 7 Mayıs Cumartesi günü saat 16.00'da Ankara Sait Zarifoğlu Spor Salonu’nda oynanacak. Müsabaka TİVİBU Spor ekranlarından naklen yayınlanacak.