Hekimlerden 6 günlük iş bırakma eylemi | Güney Gazetesi Mersin

Hekimlerden 6 günlük iş bırakma eylemi

Özlük haklarının iyileştirmesi ve sağlıkta şiddetin önlemesi talebiyle Hekim-Sen’de örgütlü hekimler 6 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirecek. Hekim-Sen Mersin Şube Başkanı Dr. İbrahim Önge, 5-6, 17-18, 26-27 Mayıs tarihinde yapacakları iş bırakma eylemi öncesinde gazetemize açıklamalarda bulundu. Önge, “Yüzlerce haklı ve çoğu bütçe artışı da gerektirmeyen taleplerimizin çözümsüz bırakılması bizi sendikal yolla haklarımızı almaya sevk etmiştir” dedi.

Hekimlerden 6  günlük iş bırakma eylemi


MAYSA DERYAYEVA

 

Hekimler özlük haklarının iyileştirmesi talebiyle altı günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirecek. Hekim- Sen Mersin Şube Başkanı Dr. İbrahim Önge gazetemize açıklamalarda bulundu.

Sağlıkta şiddetin önlemesi gerektiğini söyleyen Önge, “Özlük haklarımızın verilmemesi, haksız ve adaletsiz malpraktis cezaları, sağlıkta Şiddet ve buna karşı alınmasını istediğimiz tüm önlemlerin görmezden gelinmesi, sistem ve mevzuat hatalarıdır. Yüzlerce haklı ve çoğu bütçe artışı da gerektirmeyen taleplerimizin çözümsüz bırakılması bizi sendikal yolla haklarımızı almaya sevk etmiştir” diye konuştu.

 

HEKİMLER NE İSTİYOR?

 

Hekimler taleplerinin yerine getirilmesi için mücadeleyi sürdürüyor. Altı günlük iş bırakma eyleminde hekimlerin talepleri neler şunlar;

 

*Sağlıkta şiddetin önlemesi

*Özlük haklarının verilmesi

*Haksız ve adaletsiz malpaktis cezaların verilmemesi

*Hekimlik mesleğinin icrasında temel şartların sağlanması