MERSİN’DE 1 MAYIS RENKLİ GÖRÜNTÜLERLE KUTLANDI | Güney Gazetesi Mersin

MERSİN’DE 1 MAYIS RENKLİ GÖRÜNTÜLERLE KUTLANDI

1 Mayıs Mersin’de işçi ve memur sendikalarının, siyasi partilerin ve derneklerin katılımıyla renkli görüntülerle kutlandı. Emekçiler, yürüyüş ve mitingde yoksullaşmaya, ekonomik krizin faturasının emekçilere çıkarılmasına dikkat çekti. Mersin’deki kutlamalara sanatçı İlkay Akkaya da şarkılarıyla katıldı.

MERSİN’DE 1 MAYIS RENKLİ GÖRÜNTÜLERLE KUTLANDI


ABİDİN YAĞMUR

 

Mersin’deki 1 Mayıs kutlamaları Millet Bahçesi yanındaki alanda kortejlerin toplanmasıyla başladı. Türk-İş ve DİSK’e bağlı işçi sendikalarının, KESK ve Birleşik Kamu İş’e bağlı memur sendikalarının yanı sıra TMMOB, Mersin Tabip Odası, Muhasebeciler Odası, Mersin Barosu, Halkevleri, Öğrenci Kolektifleri, ADD, ÇYDD, CHP, TİP, SYKP, TKP, HDP, Devrimci Parti ve Sol Parti de kortej oluşturdu. Kadın dernekleri ve LGBTİ dernekleri de 1 Mayıs kutlamalarına kortej oluşturarak katıldı.

Mersin milletvekilleri Ali Mahir Başarır, Cengiz Gökçel, Alpay Antmen ve Fatma Kurtulan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, CHP İl Başkanı Adil Aktay da katılımcılar arasında yer aldı.

Kortejler Millet Bahçesi yanında toplandıktan sonra İnönü Bulvarını takip ederek Cumhuriyet Alanına kadar yürüdü.

Burada KESK, Türk-İş, DİSK ve Mersin Kadın Platformu adına yapılan konuşmalarda yoksullaşmaya, ekonomik krizin faturasının emekçilere çıkarılmasına dikkat çekildi.

Mersin’deki 1 Mayıs kutlamaları sanatçı İlkay Akkaya konseri ile sona erdi.