TÖP: SOSYALİSTLERE KOMPLO KURULUYOR | Güney Gazetesi Mersin

TÖP: SOSYALİSTLERE KOMPLO KURULUYOR

Mersin Emniyet Müdürlüğü, 1 Mayıs kutlamaları sırasında bombalı eylem yapmak isteyen 12 kişinin gözaltına alındığını açıklarken Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) gözaltına alınan kişilerden 4’ünün üyeleri olduğunu duyurdu ve bombalı eylem iddialarının komplo olduğunu kaydetti.

TÖP: SOSYALİSTLERE KOMPLO KURULUYOR


ABİDİN YAĞMUR

 

Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, farklı adreslere düzenlediği operasyonda 12 kişiyi gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada gözaltına alınan kişilerin bombalı eylem hazırlığında olduğu ileri sürüldü.

Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) Mersin İl Temsilciliği de operasyonda 4 üyelerinin gözaltına alındığını duyurdu ve bombalı eylem iddialarını reddetti.

Parti binası önünde bir açıklama yapan TÖP Mersin İl Temsilcisi Soner Temur, “1 Mayıs çalışması yapan dört yoldaşımız bu sabah ev baskınlarıyla gözaltına alındılar.. Operasyonun hemen ardından basına servis edilen uydurma bomba hazırlığı haberlerinden anlaşıldığı kadarıyla emniyet sosyalistlere yönelik yeni bir komplo peşinde. Ancak yapılmak istenen şey sadece bu değil. Belli ki ekonomik krizin ve siyasal krizin ağırlığının halkın üstüne çökmesi ve milyonlarca insanımızın enflasyon, pahalılık ve işsizlik cehennemi içinde çırpınarak yaşamaya çalışırken biriktirdiği öfkesi iktidarı korkutuyor.  Belli ki halkın 1 Mayıs'a gitmesini, haklarına ve yaşamına sahip çıkmasından ödleri kopuyor. İşte, tam da bu yüzden hem 1 Mayıs'ın kendisini, hem halkın haklı ve meşru öfkesini hem de sosyalistlerin mücadelesini terörize etmeye çalışıyorlar. Buradan tüm Mersin halkına sesleniyoruz. Bu komploları boşa düşürmek hepimizin elinde. 1 Mayıs'a ve sosyalistlere yönelik bu saldırıları hep birlikte püskürtelim. Hukuksuz ve keyfi gözaltılara karşı tepkimizi 1 Mayıs'ta dolduracağımız alanlarda gösterelim” dedi.

 

EMEK VE DEMOKRASİ PLATFORMU KINADI

 

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu Sözcüsü Kemal Göksoy da TÖP üyelerinin gözaltına alınmasını kınadı.

Göksoy, “1 Mayıs coşkuyla kutlanacak, görkemli bir şekilde kutlanacak. Biz HDP’nin Adana binasında, Mersin binasında, Diyarbakır’da, Ankara garında kimlerin bomba patlattığını çok iyi biliyoruz. Kimlerin elinin olduğunu çok iyi biliyoruz. Mersin 1 Mayıs’ında bombacıyı 1 Mayıs alanlarına sokanları da biliyoruz. Deşifre oldu. Burada sosyalistleri, yurtseverleri, devrimcileri bombacı diye göstermek istemek 1 Mayıs’ı sabote etmektir. Biz bombaların gölgesinde de 1 Mayıs kutladık. Yine aynı coşkuyla kutlayacağız. Bu tür spekülasyonlar işçi sınıfının sesini kesemez” ifadelerini kullandı.