Kendisi tatlı, fiyatı tuzlu | Güney Gazetesi Mersin

Kendisi tatlı, fiyatı tuzlu

Ramazan Bayramı’na kısa süre kala bayram şekerleri tezgahlardaki yerini aldı. Ramazan Bayramı’nda misafirlere ikram edilecek lezzetli ve renkli bayram şekerlerinin satışı başladı ancak birçok gıda maddesi gibi bayramların vazgeçilmezi şekerin de fiyatı oldukça yüksek.

Kendisi tatlı, fiyatı tuzlu


MAYSA DERYAYEVA

 

Mersin’de başta Kuvva-i Milliye Caddesi ve İstiklal Caddesi olmak üzere caddelerde bayram hareketliliği başladı. Mersinliler, bayramda misafirlerine ve çocuklara ikram edecekleri şekerleme ve lokumları almak için çarşıya çıkmaya başladı ancak şeker fiyatlarındaki artış vatandaşı üzdü.

Mersin’de seyyar satıcılarda ve dükkanlarda satılan orta kalitede şekerin 1 kilosu için en az 55 lirayı gözden çıkarmak gerekiyor. Fiyatı çok daha yüksek ya da çok daha düşük olanlar da var elbette ancak vatandaşlar orta kalite şekere daha fazla rağbet gösteriyor.

 

GEÇEN SENEYE GÖRE PAHALI”

 

Esnaf Muhittin Kara, Ramazan Bayramı’na sayılı günlere kala vatandaşların taleplerinin orta derecede olduğunu söyledi.

Bayram şekerleri geçen yıla göre daha pahalı olduğuna dikkat çeken Kara, “Geçen sene Ramazan Bayramı’nda şeker fiyatları 35-40 lira arasındaydı. Bu sene şeker fiyatları 55-60 liraya satılıyor. Satışlarımız şu an orta derecede. Şekerin fiyatındaki artışın ana nedeni normal şekerin fiyatındaki artıştan kaynaklanıyor" dedi.

 

ZAMLARDAN ETKİLENDİ

 

20 yıldır eşiyle birlikte esnaflık yapan Aysel Özdemir, geçen yıllardaki Ramazan Bayramı’na göre satıcılarının durgun olduğunu söyledi.

Özdemir, “Geçen yıllara göre vatandaşlarımızın talepleri azaldı. Çünkü her üründe olduğu gibi bayram şekerlerinin fiyatları zamlandı. Vatandaşlarımız bayram şekeri satın almaya bekliyoruz” diye konuştu.