“Asla durmayacağız” | Güney Gazetesi Mersin

“Asla durmayacağız”

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformuna karşı fesih davası açıldı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Mersin Şubesi sorumlusu Hatice Nergiz, “Bizler kadın cinayetlerini durdurana kadar durmayacağız. Toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak için her gün mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

“Asla durmayacağız”


MAYSA DERYAYEVA

 

2010 yılında kurulan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformuna karşı kapatma davası açıldı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Mersin Şubesi Sorumlusu Hatice Nergiz, gazetemize açıklamalarda bulundu.

Nergiz, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformunun kadınların başta yaşam hakkı olmak üzere her türlü haklarına kavuşmalarına yönelik mücadele etmek için açılan platform olduğunu söyledi.

 “Kadın cinayetlerini durduracağız” sloganlıyla yola çıktıklarına dikkat çeken Nergiz, “Kadın cinayetlerini durduracağız platformu olarak bundan 12 yıl önce "kadın cinayetlerini durduracağız" diyerek yola çıktık. Kadınların başta yaşam hakkı olmak üzere her türlü haklarına kavuşmaları için platformumuz kuruldu. Türkiye'nin dört bir yanındaki kadın cinayeti davalarını takip ederek, davalara müdahil olarak caydırıcı cezaların uygulanmasını sağlıyoruz. Öldürülen kadınların aileleri ile birlikte adalet arayışımızı sürdürüyoruz. Aileleri hukuk mücadelesinde de yalnız bırakmıyoruz. Kadınların etkin bir biçimde korunması, yasaların uygulanması, İstanbul sözleşmesi ve 6284'ün etkin bir şekilde uygulanması için çalışmalarımızı yürütüyoruz” diye konuştu.

 

“BİZLERİ HEDEF HALİNE GETİRMEYİ TERCİH EDİYORLAR”

 

Platformlarına yönelik hukuksuz ve asılsız olan iddialarla kapatılmaya çalışıldığına ifade eden Nergiz, “Yetkililer yayınlamıyorken bizim her ay yayınladığımız verilerle nasıl bir yaşam savaşı verdiğimizi gösterdik. İşte tüm bu mücadeleyi yürütmek için çabalayan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu derneğimize hukuksuz ve hiçbir dayanağı olmayan iddialarla "Kanuna ve ahlaka aykırı faaliyet yürütmek" suçlaması ile fesih davası açıldı. İddiaları odur ki derneğimize yönelik yapılan çeşitli şikayet dilekçeleri mahkemece kuvvetli suç şüphesi oluşturmuş. Söz konusu dilekçeler derneğimizin "kadın haklarını savunmak kisvesi altında aile mevhumunu yok sayarak aile yapısını parçaladığı" gibi somut ve hiçbir olguya dayanmayan yazılı başvurulardan oluşuyor. Söz konusu bu dernek ilk günden itibaren aile, din, gelenek ve görenek adı altında kadın cinayetlerini meşrulaştıran her şeyi sorguladı ve karşısına aldı. Bizler kadın cinayetleri, çocuk istismarları ve şüpheli kadın ölümleri için savcıları hakimleri göreve davet ederken onlar kadınlar için mücadele eden bizleri hedef haline getirmeyi tercih ediyorlar. Bizler kadın cinayetlerini durdurana kadar durmayacağız. Toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak için her gün mücadele etmeye devam edeceğiz. 1 Haziran'da İstanbul'da görülecek olan davamıza bütün herkesi ve kamuoyunu hakkımızda açılan bu fesih davası karşısında mücadelemizi sahiplenmeye çağırıyoruz. Asla durmayacağız, kadın cinayetlerini durduracağız” dedi.