Şef önlüğünü giydiler | Güney Gazetesi Mersin

Şef önlüğünü giydiler

Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ikinci sınıf öğrencileri şef önlüğünü düzenlenen törenle giyindi. Genç şefler, turizm sezonunun açılmasıyla birlikte sektöre stajer olarak ilk adımlarını attı.

Şef önlüğünü giydiler


Etkinliklerde ilk olarak sanatçı Mustafa Eser’in “Doğa ve Ören Yerleri Mersin Fotoğrafları”, Kerim Parlatan’ın “Yörük Kültürü Etnografik Eserler” ve Seyhan Karaduman’ın “Silifke’den Esintiler” isimli sergileri düzenlenen törenle sanatseverlerin ziyaretine açıldı.

Sergi açılışına, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Atasoy, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Ayşe Yüce, akademik ve idari personel ile Turizm Fakültesi öğrenciler katıldı.

Sergi açılışında konuşan Prof. Dr. Ahmet Atasoy, “Sergimizde amaç Mersin’in kültürel değerlerini ön plana çıkarmak, Mersin’de var olan yaz sezonu turizmini bütün yıla yaymak ve bu konuda farkındalık oluşturmak.” dedi.

Sergi açılışının ardından, Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ikinci sınıf öğrencilerinin “Aşçı Ceketi Giyme Töreni” gerçekleştirildi. Törene, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Atasoy, Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici, Turizm Fakültesi öğretim elemanları, öğrenciler ve yakınları katıldı.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin şef olmaya gönül vermiş kişiler olduğunu söyleyen Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Atasoy, “Yemek, yaşamın en önemli ögelerinden birisidir ve bir kültür işidir. Tabağa yansıyan kültür, aslında şeflerin uyumudur. Sizlerin aşçı ceketi giydikten sonra alacağınız en önemli ders ise tekniktir. Tekniğin sanata dönüşmesi içinse hepinizin çok çalışmanız gerekiyor. Bu kapsamda, düzenlediğimiz törende bugün ceketlerini giyecek tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, etkinliklerin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.

Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gürkan Akdağ, “Yıllar içerisinde fakülte ve bölüm olarak çok büyük işler yaptık. 2014 yılında ilk öğrencilerimizi aldığımızda 10 kişiyle başlamıştık bu yolculuğa. Bugün 312 öğrencimiz var ve sekiz yıldır kontenjanlarımız yüzde yüz doluyor. Bu anlamda çok gururlu ve mutluyuz. Tüm öğrencilerimize bugünün keyfini çıkarmalarını tavsiye ediyorum” şeklinde konuştu.

Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Elif Ede ise, “Bugün giyeceğimiz ceketler, imzasını atacağımız başarıların bir basamağı. Her şeyin başında olduğu gibi bu süreç de bizler için tutkuyla başladı. Giyeceğimiz ceketler, bizler için bir üniformadan çok daha fazlası. Asıl ortak gayemiz ise Atatürk’ün umudu ve inandığı gençler olarak yeni fikirler üretmeye devam edip Türk şefini ve Türk yemek kültürünü tüm dünyaya tanıtmak olacaktır” dedi. (Haber Merkezi)