Teknoloji bağımlılığına karşı artık daha bilinçliler | Güney Gazetesi Mersin

Teknoloji bağımlılığına karşı artık daha bilinçliler

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi öncülüğünde başlatılan ‘Çocuklarda Bilinçli Ekran Kullanımı Projesi’ tamamlandı. Çocuklarda teknoloji bağımlılığı konusunda bilinç ve farkındalık oluşturmanın yanı sıra tedavi planlamak için hayata geçirilen projenin dördüncü ve son oturumunda ailelerle bir araya gelindi.

Teknoloji bağımlılığına karşı artık daha bilinçliler


Macit Özcan Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen ‘Çocuklarda Bilinçli Ekran Kullanımı Projesi’nin son oturumuna Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanı Hülya Atila da katıldı. Oturumun başında ilk olarak aileleri dinleyen uzmanlar, ilk günkü oturumdan bugüne kadar yaşanan süreci değerlendirip çocukların ekran kullanım süreleriyle ilgili bilgileri ailelerden öğrendi.

4’üncü oturumda; Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi’nde görev yapan Uzman Psikolog Yücel Şavklı, Çocuk ve Genç Psikiyatristi Aybüke Tuğçe Mustan ile Çocuk ve Genç Psikiyatristi Uzman Dr. Ceren Söğüt Direk tüm süreci değerlendirdi. Program bittikten 1 ay sonra da ailelerle tekrar iletişime geçilerek, süreç değerlendirilmesi yapılacak.

 

AİLELER DİJİTAL ORTAMLARI, YALNIZCA ÇOCUKLARI SAKİNLEŞTİRMEK İÇİN KULLANMAMALI

 

Uzman Doktor Aybüke Tuğçe Mustan tarafından, ekranla hayatımıza giren riskler ve eşlik eden psikiyatrik hastalıklar konusu işlenirken, bu konudaki yasal risklerden de söz edildi. Mustan ailelere, çocukların anlayabileceği dilde siber suçları anlatmak için kullanılabilecek güvenli uygulamalardan söz etti. Uzman Doktor Ceren Söğüt Direk ise sağlıklı teknoloji kullanımı konusunda bilgiler aktarırken, ailelere dijital ortamları yalnızca çocukları sakinleştirmek için kullanmamaları gerektiğini söyledi ve uyku saatinden 2 saat önce ekran kullanımının yasaklanmasının önemine dikkat çekti.

Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanı Hülya Atila tarafından psikologlara plaket takdim edilirken, psikologlar tarafından da ailelere Katılım Belgeleri verildi. (Haber Merkezi)