İftardan temsil giderine her konuda tartışma vardı | Güney Gazetesi Mersin

İftardan temsil giderine her konuda tartışma vardı

İftardan temsil giderine her konuda tartışma vardı


MAHMUT SÖNMEZ

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin temsil giderlerinin arttığını söyleyen MHP’li meclis üyesi Mehmet Topkara, “2019’da 8 milyonken 2019’da 12 milyona 2021’de de 18 milyona çıkmış. Sayın Kılıçdaroğlu’nun Mersin Ziyaretinde 352 bin liralık bir temsil ağırlama gideri olmuş. Kılıçdaroğlu’nun 4 Aralık’ta ki Mersin mitingi için basın lansmanı ve ilanlar için 125 bin liralık gider görünüyor” dedi. CHP’nin Kayseri’de yaptığı Belediye Başkanları Kurultayı’na Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin de katıldığını ve 29 bin liralık giderin belediyeye faturalandırıldığını belirtti.

 

“İNSANLARI YANILTMA”

 

Temsil giderleri hakkında Topkara’nın iddialarına cevap veren Vahap Seçer, “Bu etkinliklerle ilgili değil bu faturalar, “Sayın Kılıçdaroğlu ile alakası yok. Tamamen tezvirat ve tamamen yalan, yakıştıramıyorum kendisine denetim raporunu doğru dürüst oku. Buradan heyet olarak gidip, stant açıyoruz, belediyeyi tanıtıyoruz. Sayın Topkara öyle bir anlatıyor ki sanki biz partinin organizasyonuna bu paraları harcıyoruz. Biz Kayseri’ye belediye heyeti olarak gidiyoruz, Topkara sanki biz Kayseri’de partinin yaptığı toplantıya fatura kesmişiz gibi gösteriyor. Denetim Kurulu üyesi olarak insanları yanıltma, yalan yanlış bilgiler verme” dedi.

 

İFTAR TARTIŞMASI

 

MHP’li Mehmet Topkara 11 Nisan Pazartesi günü yapılan meclis toplantısında iftar saatinde mecliste ara verilmediğini iddia etti. Topkara, “Oruçluyduk, hazırlık yapılmıştı ama mola verilmedi. Oruç olan arkadaşlara bir anlayış bekledik. Ama bir mola veremedik” dedi. Topkara’nın iddiasına sinirlenen Vahap Seçer, Topkara’nın yalan söyleyip kendisine iftira attığını söyledi. Seçer, İftara yönelik olayın aslını MHP’li Mahmut Tat’ın dillendirmesini istedi.

Konu hakkında söz alan Tat, pazartesi günü iftar saatinde yaşananları şöyle anlattı. “Tam iftar saatinde gündemle ilgili çokta uzun sürmeyecek 5 madde kalmıştı. Orada hızlı bir şekilde oylamanın yapılması istendi. İsteyen gider isteyen gitmez dendi. Allah var siz yemekler geldi, iftar açacak arkadaşlar iftar açsın dediniz. İçeriye de su getirildi iftar açacak arkadaşlar iftar açtı. Kalan yemeğini yedi kalmayan da programına gitti” dedi. Tat’ın ardından konuşan Seçer “Bu verdiğiniz cevapla Mehmet Topkara’yı yalanlamış oluyorsunuz yani” ifadelerini kullandı.