Şehir müziğe doyacak | Güney Gazetesi Mersin

Şehir müziğe doyacak

Bu yıl 21 Mayıs-11 Haziran 2022 tarihleri arasında 20’ıncısı düzenlenecek olan Mersin Uluslararası Müzik Festivali (Merfest) öncesi Mersin Kültür Merkezi’nde basın toplantısı gerçekleştirildi. 20’ıncı Mersin Uluslararası Müzik Festivaline Azerbaycan, Hollanda, Avusturya, Kazakistan, İspanya, Çin ve ülkemizden solist ve müzik toplulukları katılacak.

Şehir müziğe doyacak


MAYSA DERYAYEVA

 

Mersin Uluslararası Müzik Festivali (Merfest), "Müzik Birleştirir" temasıyla 21 Mayıs-11 Haziran 2022 tarihleri arasında perdelerini 20'inci kez açıyor. Üçü ücretsiz toplam 12 etkinlikle 20 gün sürecek festival, Mersin Kültür Merkezi, Tarsus Baca Meydan, Mezitli Belediyesi Amfi Tiyatrosu, Tarsus St. Paul Müzesi, Toroslar Belediyesi Amfi Tiyatrosu, Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi, Mezitli Belediyesi Kültür Merkezi, Latin Katolik Kilisesi, MEÜ Nevit Kodallı Konser Salonu'nda yapılacak.

20. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, Hollanda, Avusturya, Azerbaycan, Kazakistan, İspanya, Çin ve ülkemizden gelen farklı müzik türlerinden solist ve müzik topluluklarını Mersin'de misafir edecek. Şef Murat Cem Orhan yönetiminde gerçekleştirilecek açılış konserinde, Türkiye'nin opera yıldızları Asude Karayavuz (Mezzo Soprano), Hale Soner Kekeç (Soprano), Erdem Erdoğan (Tenor), Caner Akgün (Bariton) yer alacak. Festival Orkestrası’nın eşlik edeceği konser, 21 Mayıs 2022 Cumartesi saat 20.00'da Mersin Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

 

“KÜLTÜR GELECEK KUŞAKLARIMIZA BIRAKTIĞIMIZ MİRASTIR”

 

Basın toplantısında konuşan Mersin Uluslararası Müzik Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı, “20'inci yaşımızı, ne yazık ki savaş ve salgınların yol açtığı sıkıntılar içinde buruk kutluyoruz. Fakat şunu biliyoruz ki, genelde sanat, özelde müzik, biraz da olsa toplumumuzu rahatlatacaktır. Bu yüzden, bu yıl festivalimizin temasını “Müzik Birleştirir” olarak belirledik. Gelecek kuşaklara bırakacağımız ve birlikte büyüttüğümüz bu kültür hazinesiyle ne kadar övünsek azdır. Başta Mersin Valiliği olmak üzere Mersinlilerle el ele, gönül gönülle büyüttüğümüz bu sevgiyi tüm Türkiye ile paylaşıyoruz. Bu yıla özel hazırladığımız programımızı 21 Mayıs-11 Haziran tarihleri arasında sanatseverlerle buluşturacağız. Gelecek kuşaklara bırakacağımız paha biçilmez bu büyük kültür hazinesiyle ne kadar övünsek azdır. Nice festivallerde buluşmak üzere, müzikle ve sevgiyle kalın” dedi.