HDP’den operasyon tepkisi | Güney Gazetesi Mersin

HDP’den operasyon tepkisi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin İl Örgütü, partilerinin Cizre ilçe binasına yapılan baskını ve Kobani davası kapsamında birçok ilde yapılan gözaltılara karşı basın açıklaması yaptı. AKP ve MHP’nin gözaltı ve baskınları muhalefete karşı bir tehdit aracı olarak kullandığını belirten HDP Mersin il Eşbaşkanı Bedriye Kuş, gözaltı ve baskılara karşı mücadele edeceklerini söyledi.

HDP’den operasyon tepkisi


MAHMUT SÖNMEZ

 

HDP Mersin İl Örgütü, HDP Cizre İlçe Binasına yapılan polis baskını ve Akdeniz Belediyesi eski Başkanı Fazıl Türk’ün de içinde olduğu birçok ilde yapılan gözaltıları protesto etti. Özgür Çocuk Parkı’nda bir araya gelen parti üyelerine Barış Anneleri Meclisi, Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri, KESK, DİSK, CHP, EMEP, Tüm Emekli-Sen, İHD, destek verdi. Yapılan basın açıklamasında “Baskılar bizi yıldıramaz” pankartı açıldı ve “HDP halktır halk burada”, Yaşasın HDP’nin mücadelesi” sloganları atıldı. Açıklamada basın metnini HDP Mersin İl Eşbaşkanı Bedriye Kuş, okudu.

 

“PARTİMİZİ KRİMİNALİZE ETMEYE ÇALIŞIYORLAR”

 

Parti üyelerinin gözaltına alınmasına tepki gösteren Kuş, “Geçmişten bugüne partimiz özelinde halklarımız ve muhalif kesim üzerinde AKP-MHP faşist anlayışı tarafından birçok saldırı yapılmış olduğunu, demokrasi ve demokratik anlayışları ortadan kaldırma çabaları gösterildiğini biliyoruz” dedi. İktidarın gözaltı ve tutuklamalarla HDP’yi kriminalize etmeye çalıştığını söyleyen Kuş, “Bu doğrultuda 2014 yılında Kobani olayları adı altında partimize ve halkımıza dönük tasfiye amaçlı hukuki olmayan saldırılar yapılmış, parti yöneticilerimiz ve çalışanlarımıza dönük açılan soruşturmalar kapsamında gözaltı ve tutuklamalar gerçekleştirilmiştir. 2014’ten bugüne değişmeyen AKP-MHP faşist anlayışı saldırılarını tırmandırarak sistematik hale getirmiş, halkımız ve demokrasi güçleri üzerinde baskıyı arttırarak partimizi kriminalize etmeye çalışmıştır” sözlerini kullandı.

 

“GÖZDAĞI OPERASYONLARINI ŞİDDETLE KINIYORUZ”

 

İktidarın gözaltıları ve baskınları bir tehdit aracı olarak kullandığına dikkat çeken Kuş, “Bu doğrultuda 3 gün önce Cizre ilçe örgütümüze yapılan saldırı ve baskının, son dört ayda ikinci kez tekrarlanmış olması siyasi soykırım politikasının somut bir örneği olmuştur. Tıkandıkları her noktada partimize ve muhalif kesimlere saldırmayı kendilerine görev bilen AKP-MHP faşist bloğu son olarak 12.04.2022 tarihinde Kobané kumpas davası adı altında parti yöneticilerimize, belediye eş başkanlarımıza ve parti çalışanlarımıza yönelik hukuki olmayan bir kumpas operasyonuyla gözaltı yapmıştır. Bizlerin artık yabancısı olmadığı bir durum haline gelen bu kumpas davası ve gözaltıların AKP-MHP faşist iktidarı tarafından adeta bir tehdit aracı olarak kullanıldığı bilinmekle beraber hiçbir hukuki gerekçe olmaksızın partimiz yöneticilerine dönük yapılmış olan bu gözdağı operasyonlarını şiddetle kınıyoruz” diye konuştu.

 

“MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

 

Gözaltı ve operasyonlara karşı mücadele edeceklerini söyleyen Kuş, “Ezilenlerin ve ötekileştirilenlerin partisi olan Halkların Demokratik Partisi olarak bu gözdağı operasyonlarının AKP-MHP faşist iktidar bloğunun partimiz şahsında Kürt halkına ve Türkiye demokrasi güçlerine karşı geliştirilmiş olan sistematik saldırı politikalarının bir sonucu olduğunu biliyor HDP ve demokrasi güçleri olarak faşist iktidarın geliştirmiş olduğu hukuksuz saldırı ve göz altıları kabul etmediğimizi ve bunun karşısında dün olduğu gibi bugün ve yarın da haklı mücadelemizi sürdüreceğimizi siz değerli kamuoyunun önünde bir kez daha belirtiyoruz” diyerek konuşmasına son verdi.