Mersin’e “Umut Çocuk” heykeli | Güney Gazetesi Mersin

Mersin’e “Umut Çocuk” heykeli

Mersin’e “Umut Çocuk” heykeli


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Heykeltıraş Ayla Turan’ın çalışmalarına başladığı “Umut Çocuk” heykelini Mersin için “İnanç ve Umut Yılı” olan 2022’de yeni yapılacak Kent Meydanı’nda Mersinlilere armağan edecek.

 

BAŞKAN SEÇER, “2022 YILI İNANÇ VE UMUT YILI OLSUN” DEMİŞTİ

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 2022 yılını Özgecan Aslan Barış Meydanı’ndaki coşku dolu kutlamada Mersinlilerle birlikte karşılamıştı. Yeni yılın ilk dakikalarında binlerce Mersinliye seslenen Başkan Seçer, “Önce kendimize inanalım, Mersinimize inanalım, ülkemize inanalım. Umut edelim; 2022 yılı inanç ve umut yılı olsun, yeni yılınız kutlu olsun” demişti.

 

“ŞİMDİ MERSİN İÇİN BİR “UMUT ÇOCUK”U YAPIYORUM”

 

Üniversite yıllarından bu yana çocuksu çalışmalar yaptığını vurgulayan Ayla Turan, “Umut Çocuk” heykelinden de söz ederek, “Bu çocuğu herkes “Umut Çocuğu” olarak adlandırdı ve benimle de çok özdeşleşti. Hep beyaz figürler yapıyorum. Polyester, mermer, ağaç veya metal gibi farklı malzemelerden de yapıyorum. Umut Çocuk da aslında ilk Gezi Direnişi’yle başladı. O dönem 2013’te Almanya’daydım ve bir şey yapmam gerekiyordu. Herkes burada, o direnişe destek oluyor. Ben de o gün ‘ne yapacağım’ diye düşünürken ortaya bu çıktı. Öyle başladı, ondan sonra devam etti. Birçok farklı varyasyonunu yaptım. Şimdi Mersin için bir Umut Çocuğu yapıyorum” ifadelerine yer verdi. (Haber Merkezi)