“HEDEFİMİZ BİR ÜST LİGE ÇIKMAK” | Güney Gazetesi Mersin

“HEDEFİMİZ BİR ÜST LİGE ÇIKMAK”

Türkiye Futbol Federasyonu 3. Lig 3. Grup’ta mücadele eden İçel İdman Yurdu, 31. Hafta maçında karşılaşacağı Büyükçekmece Tepecikspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor.

“HEDEFİMİZ BİR ÜST LİGE ÇIKMAK”


Türkiye Futbol Federasyonu 3. Lig 3. Grup’ta mücadele eden İçel İdman Yurdu, 31. Hafta maçında karşılaşacağı Büyükçekmece Tepecikspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor.

Son 24 maçta bileği bükülmeyen Kırmızı Lacivertliler, deplasmanda Tepecikspor’u yenerek çıkışını sürdürmek istiyor. Cumartesi günü oynanacak olan maçın hazırlıklarına başlayan Mersin ekibinde, Emin Yakup Okyar ve Serhat Tunç’un sakatlıkları devam ediyor. Orduspor maçında kırmızı kart gören ve 2 hafta forma giyemeyen Umut Aydın’ın cezası ise sona erdi. Son dönemde formda olan golcü oyuncunun, Tepecik maçında sahada olması bekleniyor.

 

“HEP BERABER BAŞARACAĞIZ”

Tepecikspor maçı öncesi açıklamalarda bulunan teknik direktör Ender Alkan, “Amacımız Tepecik deplasmanından galibiyetle dönmek çünkü bir hedefimiz var. Hedefimiz bir üst lige çıkmak ve bunun için çok emek veriyoruz. Metin Saltık Başkanımız ve yönetimimiz bize çok büyük destek veriyor. Bunun yanında giderek artan bir taraftar kitlemiz var. Özellikle genç taraftar sayımız artıyor. Bu bizim için çok değerli çünkü taraftar sayısını artırırsak futbolun değerini de artırırız. Taraflarımıza şampiyonluklar yaşattığımız takdirde, onların takıma bağlılıkları artacak. Ben taraftarları seviyorum ve onları önemsiyorum. Bu kulübe her zaman destek veren bir taraftar kitlemiz var. Onlara da şampiyonluklar yaşatmak istiyoruz. Bu yüzden oyuncularım ve ekibimle çok iyi çalışıyoruz. Bunu da sezon sonunda taçlandırmak istiyoruz. 28 oyuncumuzun tamamının isteği, arzusu, coşkusu, gayreti ve takımı sahiplenmesi bizi mutlu ediyor. Şehrin bize ve oyunculara olan sevgileri, inançları ve güvenleri her geçen maç artıyor. Bu da bize güç kuvvet katıyor. İnşallah Tepecik maçını da kazanırız ve bir üst lige çıkarız. Son maça kadar mücadelemizi vereceğiz. Geri dönüyoruz ve hep beraber başaracağız” dedi.

 

 

DEPLASMANDA BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR

Elde ettiği yenilmezlik ve gol yememe serileriyle dikkat çeken İçel İdman Yurdu, bu sezon oynadığı 15 deplasman maçındaki tek mağlubiyetini 9 Kasım 2021’de Esenler Erokspor karşısında aldı. Kırmızı Lacivertliler, bu maçtan sonra çıktığı 12 maçta 6 galibiyet ve 6 beraberlikle sahadan ayrıldı. Son 10 maçta ise kalesinde gol görmeyen Mersin ekibi, Tepecikspor deplasmanında serilerini sürdürmek istiyor.

Şenol Güneş Stadyumu’nda oynanacak mücadele Cumartesi günü saat 15.00’te başlayacak.