Miniklerin ‘Kitobüs’ mutluluğu | Güney Gazetesi Mersin

Miniklerin ‘Kitobüs’ mutluluğu

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Tarsus’a bağlı Yenice Mahallesi’ndeki Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nden destek alan öğrenciler, Büyükşehir’in gezici kütüphanesi “Kitobüs”le tanıştı. Mersin’in doğu girişinde yer alan Yenice Mahallesi’ndeki çocuklar, ilk kez gezici kütüphane görmenin mutluluğunu yaşadı.

Miniklerin ‘Kitobüs’ mutluluğu


Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi ile Kültür ve Sosyal İşler Dairesi anlamlı bir çalışmaya imza attı. Büyükşehir’in Tarsus’a bağlı Yenice Mahallesi’ndeki kurs merkezinden destek alan öğrenciler, Büyükşehir’in gezici kütüphanesi “Kitobüs”le buluştu.

 

KİTOBÜS, BU KEZ YENİCE’DEYDİ

 

Büyükşehir Belediyesi’nin iki yıl önce eğitime başlayıp bu yıl Yaşar Bayboğan Eğitim Merkezi adıyla modern yapıya kavuşturduğu kurs merkezindeki öğrenciler, Büyükşehir’den aldıkları destekle LGS’ye hazırlanıyor. Mersin’in doğu girişinde yer alan Tarsus’a bağlı Yenice Mahallesi’ndeki öğrenciler kısıtlı olanaklara rağmen kitap okuma tutkusunu sürdürüyor.

‘Kitobüs’ adıyla kentin mahallelerini gezen Büyükşehir’in gezici kütüphanesi, direksiyonunu bu defa Yenice istikametine çevirdi. Kurs merkezinde Kitobüs’le karşılaşan minikler, gözlerindeki mutluluğu gizleyemedi. İlk kez kitap dolu bir otobüs gören öğrencilere ‘Mersin’i Tanıyoruz’ kitabı da hediye edildi. (Haber Merkezi)

 

 


  Miniklerin ‘Kitobüs’ mutluluğu