Çölyak hastaları unutulmadı | Güney Gazetesi Mersin

Çölyak hastaları unutulmadı

Çölyak hastaları unutulmadı


Mersin Büyükşehir Belediyesi, içerisinde glütensiz ürünlerin yer aldığı gıda kolileri dağıtarak geçen yıl olduğu gibi bu Ramazan’da da çölyak hastalarının yanında olmaya devam ediyor. Glütensiz ürünlere ulaşmakta büyük sıkıntılar yaşayan ve ürünlerin pahalılığından şikâyet eden çölyak hastaları ve aileleri, Büyükşehir’in gıda kolisi desteğiyle rahat bir nefes aldı. Koli içerisinde glütensiz makarnadan yağa kadar temel gıda malzemelerinin yanı sıra çikolata, bisküvi, cips, patlamış mısır ve puding gibi ürünler de yer alıyor.

 

“GIDA KOLİLERİ ÇÖLYAK HASTALARINA ÖZEL HAZIRLANDI”

 

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’nde görevli Sosyolog Nurten Kılıç, çölyak rahatsızlığı bulunan vatandaşların verilerinin sistemlerinde kayıtlı olduğunu belirterek, “Onların ücretsiz ekmek ve un alımları zaten ekmek büfelerimizden devam ediyordu. Bunların yanında çölyak hastalarını Ramazan ayında da unutmadık. Onlara özel, içerisinde glütensiz ürünlerin yer aldığı gıda kolileri hazırlandı. Çölyak rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın genellikle çocukları çölyak rahatsızlığına sahipler. Onları da unutmadık ve koli içerisine gofret, kek, bisküvi, çikolata gibi çocuklara yönelik ürünleri de koyduk” dedi.

 

“ÇOCUK OLDUĞUM İÇİN BENİ ZORLUYOR”

 

2,5 yıldır çölyak hastası olan Elif Öner, nasıl beslenmesi gerektiği hakkında bilgi verirken, “Her şeyin üstünü okumam gerekiyor. Çocuk olduğum için beni tabi zorluyor biraz. Maddi açıdan yüksek oldukları için bazen zorluk çekebiliyoruz. Koli geleceğini duyduğumda çok sevindim. Yani sonuçta gidip hemen alabileceğim şeyler değil. Hemen elimin altında da olmuyor bunlar. Buradan Pozcu’ya ya da daha uzak yerlere gitmem gerekiyor. Çok teşekkür ediyorum, çok mutlu oldum gerçekten” diye konuştu (Haber Merkezi)

 


  Çölyak hastaları unutulmadı