Öğrenciler sordu, uzmanlar yanıtladı | Güney Gazetesi Mersin

Öğrenciler sordu, uzmanlar yanıtladı

Öğrenciler sordu, uzmanlar yanıtladı


Büyükşehir Belediyesi, Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezlerinde üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere yönelik Meslek Tanıtım Semineri düzenledi. Eczacılık, diş hekimliği, tıp, mimarlık, makine mühendisliği, hukuk, psikoloji ve özel eğitim öğretmenliği ile ilgili alanında uzman kişilerin katılarak meslek kazanımlarını ve deneyimlerini anlattığı seminerde, öğrenciler ilgi duydukları bölümlerle ilgili merak ettiklerini öğrendi.

 

KAZANIMLAR VE DENEYİMLER PAYLAŞILDI

 

Seminerde Merkez Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nde Rehber Öğretmen olarak görev yapan Canan Serin, ilgili bölümlerin taban ve tavan puanları gibi 2021 yılına ait sayısal verileri paylaştı. Seminerde ayrıca ilgili meslekler için gereken nitelikler, okutulan dersler, çalışma alanları, mezunların kazandıkları unvanlar anlatıldı.

Tarsus ve merkez kurs merkezi öğrencilerinin katıldığı seminerde; Eczacı Eda Gökçe, Diş Hekimi Murat Cömert, Mersin Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde Araştırma Görevlisi Berçem Yar, TMMOB Mimarlar Odası Mersin Şubesi Başkanı Ünal Şahin, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde görevli Özel Eğitim Öğretmeni Evrim Söbe, Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, Mersin Barosu’ndan Avukat Mehmet Arif Şahin, TMMOB Makine Mühendisleri Odası Mersin Şubesi Başkanı İbrahim Yücesoy gibi önemli isimler mesleki deneyimlerini ve kazanımlarını öğrencilerle paylaştı.

 

“BENİM İÇİN ÇOK YARARLI OLDU”

 

Seminere katılan Merkez Eğitim Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi öğrencilerinden Elif Duru, diş hekimi olmak istediğini belirterek, “İş olanakları hakkında daha fazla bilgi öğrendim. Yurt dışı düşünüyordum zaten. Bununla ilgili daha fazla detaylı bilgi öğrendim. Aklımıza takılan sorular vardı onları sorduk. Benim için çok yararlı oldu” diye konuştu.

Öğrencilerden Mahmut Demir ise makine mühendisi olmak istediğini ancak ara ara da psikoloji bölümünü düşündüğünü dile getirerek, “Etkinlik güzeldi. Yetkili kişiler bize kendi meslekleri hakkında güzel bilgiler verdi. Aklımızda çok soru vardı. İyi oldu bizim için” dedi. (Haber Merkezi)