Sokak köpeklerinin saldırıları meclis gündeminde | Güney Gazetesi Mersin

Sokak köpeklerinin saldırıları meclis gündeminde

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, sokak köpeklerinin saldırılarını meclise taşıdı. Antalya’da sokak köpeklerinden kaçarken kamyonun altında kalan Mahra Melin Pınar’ın fotoğrafını gösteren Kılavuz, “Kısırlaştırmaların sağlıklı yapılmayışı, barınakların yetersizliği bu sorunu tehlikeli noktalara taşımıştır” dedi.

Sokak köpeklerinin saldırıları meclis gündeminde


ZELİHA ÖZİPEK

 

Kılavuz, Antalya Serik’te sokak köpeklerinin saldırısından kaçarken, kamyonun çarparak öldürdüğü 9 yaşındaki Mahra Melin Pınar’ın fotoğraflarını göstererek Meclisteki konuşmasına başladı.

Pınar’ın ölümünün herkesin içini yaktığını söyleyen Kılavuz, “Yaşanan acı olay içimizi kanatmış, yüreğimizi dağlamıştır. Her gün haberlere konu olan sahipsiz köpek saldırıları güvenlik sorununa dönüşmüş, insan yaşamını tehdit eder boyuta ulaşmış, evlatlarımızın hayattan kopmasına neden olmuştur” diye konuştu.

Besleme noktaları ve yetersiz kısırlaştırmaya değinen Kılavuz, “Besleme noktalarının düzensiz oluşu, kısırlaştırma işlemlerinin sağlıklı yapılmayışı, barınakların yetersizliği bu sorunu tehlikeli noktalara taşımıştır. Hem insan hem de hayvanların sağlığı ve yaşam hakları doğrultusunda daha fazla evlatlarımızın gülüşlerinin solmaması adına sahipsiz sokak köpekleri sorununun kesin bir şekilde çözümünü beklemekteyiz. Bu sorunun takipçisi olacağımızı ifade ediyoruz” diyerek konuşmasına son verdi.