Açık havada kitap okuma keyfi | Güney Gazetesi Mersin

Açık havada kitap okuma keyfi

58. Kütüphane Haftası nedeniyle 81 ilde kitap okuma etkinliği yapıldı. Mersin’de Millet Bahçesinde düzenlenen etkinlikte 24 Kasım İlkokulu öğrencileri açık hava kitap okudu.

Açık havada kitap okuma keyfi


MAYSA DERYAYEVA

 

“Okursak Dünya Güzelleşir” sloganıyla 81 ilde kitap okuma etkinliği düzenlendi. Mersin’de 24 Kasım İlkokulunda okuyan öğrenciler, velileri ve öğretmenleriyle kitap okuyarak farkındalık yarattılar. Etkinliğe 6 sınıftan 149 öğrenci, 60 veli ve idareciler katılım gösterdi.

Sınıf temsilcisi olan ve çocuğuyla birlikte etkinliğe katılan Ceren Meral, “24 Kasım İlkokulunu temsilen geldik. Bugün burada olmamızın sebebi okuma etkinliklerine katılmak. Bu hafta kütüphane haftası etkinliklerine katılarak çocuklarımıza destek amaçlı kitap okumaya geldik” dedi.

Düzenlene etkinliğe katılan veli Mustafa Çakır, “Bugün 81 ilde düzenlenen bir etkinlik kapsamında buradayız. Kızım Irmak Ada Çakır 24 Kasım İlkokulunda birinci sınıfta okuyor. Kızım okumayı çok seviyor. Bütün arkadaşlarla birlikte açık alanda okuma etkinliği yapıyoruz” diye konuştu.