“Failler gizlenmeye çalışılıyor” | Güney Gazetesi Mersin

“Failler gizlenmeye çalışılıyor”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Erdemli İlçe Örgütü binasına yapılan silahlı saldırıyı kınayan HDP Mersin İl Eşbaşkanı Hoşyar Sarıyıldız, “Biz biliyoruz ki, bu olayın failleri gizlenmeye çalışılmaktadır. Ama bunun arkasındaki azmettirici güçleri de biliyoruz. Bunlar AKP-MHP faşist iktidarıdır" dedi.

“Failler gizlenmeye çalışılıyor”


MAHMUT SÖNMEZ

HDP Mersin İl Örgütü, önceki gün gece saatlerinde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce HDP Erdemli İlçe binasına yapılan silahlı saldırıya ilişkin, ilçe binası önünde geniş katılımlı basın açıklaması gerçekleştirdi.

 

“BU SALDIRILARDAN KORKMUYORUZ”

Saldırıya dair konuşan HDP Erdemli İlçe Eşbaşkanı Ramazan Sesigüzel, saldırının ilk olmadığını, parti binalarının 2016 yılında da saldırıya uğradığını söyledi. Sesizgüzel, “O dönem saldırıyı yapan failler bulunduktan sonra serbest kalmaları ve ellerini kollarını sallayarak dolaşması, bu olayın tekrarlanmasına sebeptir sebep olmaya devam edecektir. Biz bu saldırılardan korkmuyoruz. Bugün partimize sıkılan bu kurşun, sadece bize değil, Türkiye demokrasisine sıkılmıştır.  Bu tarz saldırılarla bizleri yıldırabileceklerini düşünenlere sesleniyoruz, dün korkmadık, bugün korkmuyoruz yarın da korkmayacağız. Direne direne kazanacağız” dedi.

 

“AMAÇ GÖZDAĞI”

Ardından söz alan Sarıyıldız ise şunları belirtti: “Sizlerin de bildiği gibi kısa süre öncede, Adana Yüreğir’de ilçe binamıza saldırı düzenlendi. Gerek Adana Yüreğir’de ilçe binamıza yapılan saldırı, gerekse İzmir’de Deniz Poyraz yoldaşımız şahsında tüm HDP’lilere yapılan saldırının amacı gözdağıdır.  Bugün de Erdemli İlçe binamızda yaşatılan bunun benzeridir. Biz biliyoruz ki, bu olayın failleri gizlenmeye çalışılmaktadır.  Ama bunun arkasındaki azmettirici güçleri de biliyoruz. Bunlar AKP-MHP faşist iktidarıdır. Biz buradan tüm muhalif kesimlere bir kez daha söylemek istiyoruz, sizler bugün HDP’nin yanında durmazsanız, yarın sıra sizse gelecek.”