MEÜ’de “Çalışma Yaşamında Kadın Olmak” etkinliği | Güney Gazetesi Mersin

MEÜ’de “Çalışma Yaşamında Kadın Olmak” etkinliği

Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Sosyal Hizmet ve Danışmanlık Bölümü ile GİŞKAD (Girişimci İş Kadınları Derneği) birlikteliğinde düzenlenen ve moderatörlüğünü Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Sosyal Hizmet ve Danışmanlık Bölümü Öğr. Gör. Pelin Kılınç Özüölmez’in gerçekleştirdiği “Çalışma Yaşamında Kadın Olmak” konulu etkinlik çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

MEÜ’de “Çalışma Yaşamında Kadın Olmak” etkinliği


8 Mart Salı günü gerçekleşen ve TÜGİAD (Türkiye Genç İş İnsanları Derneği) Çukurova Şubesi Yönetim Krl. Bşk. Yrd. ve GİŞKAD Yönetim Kurulu Üyesi İş İnsanı Mehpare Cirit Avar’ın konuk olarak katıldığı etkinlikte, kadının çalışma yaşamında maruz kaldığı sorunlara yönelik çözüm önerileri konuşuldu.

Akademisyenlerin, iş insanlarının ve öğrencilerin yoğun olarak katıldığı etkinlik, Sosyal Hizmet ve Danışmanlık Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Gör. Mehmet Enes Salkın’ın kadın sorunlarının hukuki bağlamını tarihsel olarak ele aldığı ve kadının çalışma yaşamındaki statüsünü istatistiki verilerle desteklediği konuşması ile başladı.

İş İnsanı Mehpare Cirit Avar, biyolojik ve toplumsal cinsiyet olgusuna değinirken cinsiyet dolayımında kadının maruz kaldığı eşitsiz ilişkilerin önce dilde ve ailede başladığını, beraberinde de sosyalleşme sürecinde devam ettiğini söyledi. Cinsiyet eşitsizliğinin tüm inşa alanlarında var olduğunu çözüm olarak ise söylemde değil aynı zamanda pratikte de bu eşitsiz ilişkilerin önüne geçilmesinin altını çizen Avar, kadınların özellikle çalışma yaşamında daha fazla üst düzey yönetici statüsünde yer almasının gerekliliğine işaret etti. Kadının statüsü söz konusu olduğunda benzer olarak günümüzde bazı medya metinlerinde de cinsiyetçi söylemin devam ettiğini ifade eden Öğr. Gör. Pelin Kılınç Özüölmez ise, çözüm için toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik farkındalığın yaygınlaştırılması vurgusu yaptı.

Kadının maruz kaldığı sorunların farklı alanlardan örneklerle de değerlendirildiği etkinlik, katılımcıların İş İnsanı Mehpare Cirit Avar’a teşekkürleri ile sona erdi. (Haber Merkezi)