Mersin’in ilk dijital hastanesi | Güney Gazetesi Mersin

Mersin’in ilk dijital hastanesi

Mersin’in ilk dijital hastanesi Silifke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Tarsus’tan Anamur’a kadar vatandaşların da tercih ettiği bir hastaneye dönüştü.

Mersin’in ilk dijital hastanesi


Hastane müdürü Alihan Cırık, dijital altyapılarını güçlendirdiklerini belirterek, "Hastanenin kapısından giren her vatandaşımız, muayene ve tedavi sürecinden, taburcu süresine kadar dijital ortamda kayıt altına alınıyor. Bu süreçleri kendisi de dijital ortamda takip edebiliyor. Dijital olarak sürekli kendisiyle tedavisi hakkında bilgi sahibi oluyoruz. Kağıt kullanımını minimuma indirerek hem zamandan hem kağıt giderinden hem de gelecek nesillere mirasımız olacak olan doğadan kazanıyoruz " dedi.

Başhekim Mehmet Can Akkaya ise Silifke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin hayata geçirdiği ilklerden birisinin nöbet sistemine geçiş oldu olduğunu vurgulayarak, “Gece 24:00 a kadar hizmet verilen diş hastanesinin bu yönü ile Mersin ve Tarsus’tan sonra perifer bölge olarak adlandırılan Erdemli, Silifke, Gülnar, Mut, Aydıncık, Bozyazı ve Anamur ilçeleri arasında ilk ve tek olmuştur” diye konuştu. (İHA)