İçel İdman Yurdu, dünya devlerini geride bıraktı | Güney Gazetesi Mersin

İçel İdman Yurdu, dünya devlerini geride bıraktı

Türkiye Futbol Federasyonu 3. Lig 3. Gup’ta mücadele eden İçel İdman Yurdu, şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerliyor. Üst üste aldığı başarılı sonuçlarla birlikte şampiyonluk iddiasını artıran Kırmızı Lacivertliler, yenilmezlik serisi ve gol yememe konularında dünyanın önde gelen kulüplerini de geride bıraktı.

İçel İdman Yurdu, dünya devlerini geride bıraktı


İBRAHİM AYDEMİR

 

Ligde oynadığı son 20 maçta mağlubiyet yüzü görmeyen İçel İdman Yurdu; İngiltere Premier Lig, İtalya Serie A, Fransa Ligue 1, İspanya La Liga ve Almanya Bundesliga’da yer alan tüm takımları geride bıkarak en uzun süre yenilmeyen tek takım olmayı başardı.

Son olarak ligin 6. Haftasında deplasmanda oynadığı Esenler Erokspor maçından 4-1 mağlup olan Mersin ekibi, daha sonrasında oynadığı 20 maçta, 11 galibiyet ve 9 beraberlikle sahadan ayrıldı.

 

NE LİVERPOOL NE M. CİTY NE DE REAL MADRİD!

Bu sezon oynadığı 26 maçın 16’sında kalesini gole kapatan İçel İdman Yurdu, sadece 16 gol kalesinde gördü. Kırmızı Lacivertliler Avrupa’nın 5 büyük ligi ve Türkiye profesyonel liglerinin en az gol yiyen iki takımından biri olarak da büyük başarıya imza attı. Belediye Derincespor ile birlikte sadece 16 gol yiyen Mersin ekibi; dünyanın en sağlam defans oyuncularının forma giydiği Manchester City, Liverpool, Paris Saint Germain, Barcelona ve Real Madrid gibi takımları geride bıraktı.