Önce eğitim, sonra sinema | Güney Gazetesi Mersin

Önce eğitim, sonra sinema

Mezitli Belediyesi, Mezitli Kent Konseyi ve Mersin Medical Park Hastanesi işbirliği ile Tepeköy Mahallesinde yaşayan üretici kadınlara yönelik olarak “Sağlıklı Kadın ve Çocuk, Sağlıklı Toplum” semineri gerçekleştirildi.

Önce eğitim, sonra sinema


Kadın ve çocuklara yönelik ücretsiz tarama testlerinin ve doktor muayenelerinin de dahil olduğu proje kapsamında birçok konuda eğitimler verildi. Kadınlar Medical Park Hastanesi toplantı salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Tepeköy’den Mezitli Belediyesi otobüsleriyle getirildi.

Mezitli Belediyesi Eşitlik Birimi Sorumlusu Burcu Şanlı tarafından Eşitlik Birimi, Kadın ve Çocuk Danışma Merkezi tanıtımı ve Mezitli Belediyesi bünyesinde kadınlara yönelik yapılan projelerin yanısıra Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitimi verildi. Mezitli Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkan Yardımcısı Yeşim Tuğcu Tekniker ise kent ve kadınların yaşamını değerlendirdi.

Prof. Dr. Ayşegül Yılgör, 8 Mart’ın Dünya Kadınlar Gününün Önemi ve Kooperatifçilik, Op. Dr. Yusuf Öztürk ise Rahim Ağzı Kanser Taramalarında Hpv Testi konularında bilgiler aktardı.

Eğitim buluşmasının ardından Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, kadınlara sürpriz yaparak sinema davetinde bulundu. Sayapark Alışveriş Merkezi ile yapılan işbirliği içerisinde gerçekleştirilen buluşmada, Tepeköylü kadınlar gösterimde olan iki film arasında tercihini Bergen filminden yana kullandı.

Eril şiddet nedeniyle yaşamını yitiren Belgin Sarılmışer’in yaşamının anlatıldığı filmi kadınlarla birlikte izleyen Başkan Tarhan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutlayarak, “Kadınlar ne kadar güçlü olursa izlediğimiz bu şiddet olayları o kadar toplumsal yaşamdan uzak olacaktır. Bu nedenle Mezitli’de tüm kadınların üretimin içerisinde olması için projeler geliştiriyoruz. Aynı zamanda çok özel işbirlikleri yaparak, kadınlara sağlık, sosyal ve ekonomik alanlarda bilgilendirme toplantıları gerçekleştiriyoruz” dedi. (Haber Merkezi)