“ÇALIŞACAK DOKTOR BULUNMAYINCA EMEKLİ DOKTORLAR GÖREVE ÇAĞRILDI” | Güney Gazetesi Mersin

“ÇALIŞACAK DOKTOR BULUNMAYINCA EMEKLİ DOKTORLAR GÖREVE ÇAĞRILDI”

Halkları Demokratik Partisi (HDP) Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, emekli doktorların yeniden istihdam edilmelerini TBMM gündemine taşıdı. Turan, “Şiddet, uzun nöbet saatleri, ağır çalışma koşulları ve özlük haklarındaki yetersizler gibi nedenlerle tabip istihdamı yetersiz kalınca emekli doktorlar yeniden göreve çağrıldı” ifadelerini kullandı.

“ÇALIŞACAK DOKTOR BULUNMAYINCA EMEKLİ DOKTORLAR GÖREVE ÇAĞRILDI”


MAHMUT SÖNMEZ

 

HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, emekli doktorların yeniden istihdam edilmesine yönelik, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması için soru önergesi verdi.

 

Rıdvan Turan soru önergesinde şu ifadelere yer verdi: “Sağlık Bakanlığı, 65-72 yaş arasında olup daha önce bakanlık veya bağlı kuruluşlarında çalışmış olan doktorların yeniden istihdamına yönelik yerleştirme işlemleri için başvuru ilanı yayımladı. Şiddet, uzun nöbet saatleri, ağır çalışma koşulları ve özlük haklarındaki yetersizler gibi nedenlerle tabip istihdamı yetersiz kalınca emekli doktorlar yeniden göreve çağrıldı” dedi.

 

Resmî Gazete'de yer alan ilana göre 8 Mart'ta başlayacak başvurular için Sağlık Bakanı Koca’ya şu soruları yöneltti;

“1 - Bu haliyle emekli hekimlerin yeniden istihdam edilmesi yerine, emekli doktorların sosyal haklarının düzenlenerek çalışmaya ihtiyaç duymamalarına yönelik Bakanlığınızın herhangi bir çalışması var mıdır?

2 - Çalışan hekimlere yönelik şiddetin önlenmesi, uzun nöbet saatlerinin kısaltılması, ağır çalışma koşullarının düzeltilmesi, özlük haklarının verilmesi konusunda Bakanlığınızın hangi çalışmaları mevcuttur?”