Çay’ın iki yüzü | Güney Gazetesi Mersin

Çay’ın iki yüzü

MESKİ, Çay Mahallesinin güneyinde alt yapı ve asfalt yenilemesi yaptı. Mahallenin kuzeyinde ise alt yapı çalışması biterken aylardır yapılmayan asfalt çalışması yüzünden çukur ve çamurdan geçilmiyor

Çay’ın iki yüzü


MAHMUT SÖNMEZ

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ), Akdeniz  ilçesine bağlı Çay Mahallesinde aylar önce su borularını yenileme çalışması başlattı. Mahallenin Gazi Mustafa Kemal Bulvarının güneyinde yer alan kısmında alt yapı çalışması yapıldı, yollara yeni asfalt döküldü. Mahallenin Gazi Mustafa Kemal Bulvarının kuzeyindeki kısmında ise su boruları aylar önce yenilendi ama kazılan yollara asfalt dökülmediği için sokaklar su birikintisi ve çamur içinde. Mahallenin güneyi yapılan hizmet için minnettar, kuzeyi ise yetkililerin kaş yaparken göz çıkardığını düşünüyor

MESKİ yedi ay önce Çay Mahallesinde su borularını yenileme çalışması başlattı. Mahallenin bir kısmında borular yenilenip asfaltlama işlemleri tamamlanırken, mahallenin bazı sokaklarında ise yapılan alt yapı çalışmasının ardından aylar geçmesine asfalt çalışması yapılmadı ve yollar çamur ve su birikintisi içinde.

MESKİ yedi ay önce Çay Mahallesinde su borularını yenilemek için kolları sıvadı. Gazi Mustafa Kemal Bulvarı (GMK)’nın ikiye böldüğü Çay Mahallesinin Güney kısmında su boruları yenilendi ve yollara asfalt çalışması yapıldı. Mahallenin GMK’nın kuzey tarafında kalan kısmında ise yedi ay önce başlayan çalışmalar hala bitirilemedi. Su borularının yenilenmesi için yapılan çalışmalar bitmesine rağmen aylardır asfaltlama çalışması yapılmadığı için çukurdan geçilmeyen sokaklar, yağışla birlikte su birikintisi çamur içinde.

 

 

“KAŞ YAPAYIM DERKEN GÖZ ÇIKARDILAR”

Aylar önce su boruları yenilenen ama çalışma sırasında oluşan çukurlar kapanmayan ve asfalt çalışması yapılmayan Çay Mahallesi 33020 sokakta oturan Aydın Alpaslan MESKİ’nin yedi ay önce mahallelerinde çalışma yapmaya başladığını belirtti. MESKİ’nin aylar önce sokaklarında ki su borularını yenilediğini söyleyen Alpaslan, yapılan işlemin ardından aylar geçmesine rağmen asfalt yapılmamasından şikayetçi. Yollarının boru yenilenmesinin ardından köstebek yuvasına döndüğünü söyleyen Alpaslan, “Yedi ay önce sokağımızın boruları yenilenmeye başladı. Bu iş çok uzun sürmedi ama ardından kazılan yollarda asfalt yapılmadı. Aylardır güneşli günlerde toz içinde, yağmurlu günlerde su ve çamur içinde yollarımız. Çocuklarımız sokakta oynayamıyor, arabalar çukurlardan kaynaklı zarar görüyor. Çok zor bir şey değil neden bu kadar uzattılar ve burayı bu hale getirdiler anlamış değilim, bir asfalt dökmek o kadar da zor olmasa gerek. Kaş yapayım derken göz çıkardılar, bir an önce bu sorunu çözmelerini istiyoruz” dedi.

 

“YAZIN TOZ, KIŞIN ÇAMUR”

Aynı mahallede oturan Sara Açılay ise çalışmanın ardından oluşan çukurlar yüzünden sokaklarının aylardır çamur içinde olduğunu ve bu durumun artık çekilmez bir hal aldığını söyledi. Yedi aydan bu yana bu sıkıntı ile karşı karşıya olduklarını söyleyen Açılay, “MESKİ boruları yeniledi ardından burayı inşaat şantiyesi gibi bırakıp gitti. Yazın toz yüzünden kapımızı penceremizi açamıyoruz, kışında gördüğünüz gibi çamur deryasında sokağımız. Yeter artık bir an önce asfaltlama işleminin yapılmasını ve bizi bu ızdıraptan kurtarmalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

ÇAYIN GÜNEYİNDE ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI

Gazi Mustafa Kemal Bulvarının güney kısmında yer alan Çay Mahallesinin sokaklarında ise MESKİ’nin su borularını yenileme çalışmaları ile birlikte asfalt çalışması da yaklaşık iki hafta önce bitti. TOKİ Çay Mahallesi Toplu Konutlarının inşaatının da yer aldığı mahallenin bu kısmında ise vatandaşlar gerçekleştirilen alt yapı ve asfalt çalışmalarından memnun.

Yapılan alt yapı ve asfalt çalışmasından memnun olduklarını söyleyen mahalle sakini Celil Altaş, “Yaklaşık yedi ay önce bulunduğumuz sokak ve mahallemizin su boruları yenilenmeye başlandı. Alt yapı çalışmalarının ardından. Yağmurdan kaynaklı sanırım asfalt işi biraz uzun sürdü ama iki hafta önce mahallemizin asfalt çalışmaları bitirildi. Güzel bir hizmet yapıldı yollarımız ve altyapımız yenilendi” ifadelerini kullandı.