Miniklerden deprem tatbikatı | Güney Gazetesi Mersin

Miniklerden deprem tatbikatı

Mersin Valiliği koordinesinde kentte bulunan bin 261 okulda eş zamanlı olarak ’Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı’ gerçekleştirildi.

Miniklerden deprem tatbikatı


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun dün duyurduğu tatbikat bugün gerçekleştirildi. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Mersin'deki tüm okullarda 'deprem' tatbikatı yapıldı. Yusuf Bayık İlkokulunda gerçekleştirilen tatbikata Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ile il protokolü ve tatbikatta yer alan kurumlar katıldı.

 

“ÖNEMLİ OLAN AFETLERE HAZIRLIKLI OLMAK”

 

Tatbikat öncesi gazetecilere açıklamalarda buluna Vali Su, bugün tüm Türkiye'de olduğu gibi Mersin'de de deprem tatbikatı yapıldığını söyledi. Afetlerin dünyanın her yerinde olabileceğini vurgulayan Su, "Önemli olan afetlere hazırlıklı olmak. Bu çerçevede bizde ülkemiz genelinde İçişleri Bakanlığımızın koordinasyonunda tüm paydaşlarla beraber afetlere hazırlık konusunda çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Bu çerçeve de ilimiz genelinde bin 261 okulumuzda 398 bin öğrencimiz ve öğretmenlerimizle deprem tatbikatını aynı anda gerçekleştirmiş olacağız" dedi. (İHA)