MEÜ’ye 22 ödül | Güney Gazetesi Mersin

MEÜ’ye 22 ödül

Türkiye’deki üniversitelerin 2021 yılında göstermiş oldukları performanslarının değerlendirildiği, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından hazırlanan “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu 2021”de pek çok alanda başarı gösteren üniversiteler sıralandı. Üniversitelerin eğitim öğretim faaliyetleriyle bunlara bağlı çıktılarının incelendiği raporda Mersin Üniversitesi, “Topluma Hizmet ve Sosyal Sorumluluk” başlığındaki iki farklı kategoride ilk üç sırada yer alma başarısı gösterdi.

MEÜ’ye 22 ödül


Sosyal sorumluluk projeleri, mesleki eğitim faaliyetleri, kariyer merkezi çalışmaları, kamu kurumları ile iş birliği ve dezavantajlı bireylere yönelik faaliyetlerin izlenmesi ve değerlendirilebilmesi amacıyla hazırlanan “Topluma Hizmet ve Sosyal Sorumluluk” başlığı altındaki "Engelsiz Üniversite Ödülü̈, Engelsiz Bayrak Ödülü̈, Engelsiz Program Nişanı ve Engelli Dostu Ödülü̈ Sayısı” ve “Öğrenci Başına Yapılan Cari Harcama Miktarının En Yüksek Olduğu Üniversiteler” kategorilerinde Mersin Üniversitesi ilk üç sırada yer aldı.

Rapora göre, MEÜ 2018-2020 yılları arasında aldığı Engelsiz Üniversite Ödülü, Engelsiz Bayrak Ödülü, Engelsiz Program Nişanı ve Engelli Dostu Ödülü Sayısı ile tüm üniversiteler içerisinde aldığı 22 ödül ile ikinci sırada yer alırken; 2020 mali yılında yatırım bütçesi hariç aktif öğrenci başına yapılan cari harcama miktarında da devlet üniversiteleri arasında üçüncü sırada yer aldı.

Rektör Ahmet Çamsarı, “Her iki kategoride elde ettiğimiz başarıdan dolayı büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade etmek isterim. Mersin Üniversitesi öğrencilerinin her anlamda mutlu, huzurlu olmaları ve akademik başarıları için gerekli tüm altyapının sağlanması bizim öncelikli vazifemiz. Bu konudaki başarımızın tescillenmesi doğru adımlar atıyor olduğumuzun göstergesi. Temel gayemiz, diğer kategorilerde de aynı başarıyı elde etmek. Üniversitemizin kuruluşunun 30. yılında motivasyonumuzu artırarak inşallah daha da güçlü hale geleceğiz” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)