MESKİ personeli aday oldu, uzlaşma seçim günü bozuldu | Güney Gazetesi Mersin

MESKİ personeli aday oldu, uzlaşma seçim günü bozuldu

Elektrik Mühendisleri Odası Mersin Şubesinde, “uzlaşma listesiyle seçime gidelim” şeklindeki anlaşmaya rağmen son anda adayların çıkması yönetim kurulundaki dengeleri bozdu. Bir önceki seçimlerde başkan adayı olan Doç. Dr. Alkan Alkaya, seçim günü yaşananları “ayak oyunları” olarak niteledi. Alkaya, 300 imza bularak olağanüstü genel kurul çağrısı yapacaklarını söyledi.

MESKİ personeli aday oldu, uzlaşma seçim günü bozuldu


ABİDİN YAĞMUR

 

Elektrik Mühendisleri Odası Mersin Şubesinde önceki dönemde Güneş Grubu ile İlkeli Mühendisler Grubu arasında seçim rekabeti yaşanmış, başkanlığa Güneş Grubundan Seyfettin Atar seçilmişti. İlkeli Mühendisler Grubunun adayı Alkan Alkaya ise 328 oy almıştı.

Bu seçimlerde ise her iki grupta “uzlaşı listesiyle” seçime gitme kararı aldı. Buna göre, İlkeli Mühendisler Grubundan Uğur Tulay başkan adayı oldu, ortak yönetim kurulu aday listesi de hazırlandı. Ancak seçim günü geldiğinde yönetim kuruluna 2 aday daha çıktı. İlkeli Mühendisler Grubunun iddiasına göre, Güneş Grubu bir de anahtar liste hazırlayınca yönetim kurulundaki dengeler tamamen değişti, uzlaşma ortadan kalktı.

Seçim günü yaşananları “ayak oyunları” olarak yorumlayan Doç. Dr. Alkan Alkaya, yaşananların oda üyeleri arasında rahatsızlık yarattığını söyledi. Alkaya, 1500 üyesi olan odayı, 300 imza toplayarak olağanüstü genel kurula çağırmayı düşündüklerini söyledi.

 

 

“UZLAŞI ÇAĞRISI ATAR’DAN GELDİ”

 

Alkan Alkaya, Elektrik Mühendisleri Odası seçimleriyle ilgili değerlendirmesinde şunları söyledi:

Elektrik Mühendisleri Odası Mersin Şubesinin geçmiş dönemlerinde yaptığımız itirazlar bütün kamuoyu tarafından bilinmektedir. Şubenin bir kişinin tapulu malı gibi yönetilmesine itiraz ettiğimiz için 2 dönem boyunca EMO Mersin Şube Genel Kurullarında aday olduk ve itirazlarımızı anlattık. Bu döneme yaklaşırken EMO Mersin Şubenin 11. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Seyfettin Atar tarafından bizlere uzlaşı yapma çağrısı yapıldı.”

 

“DERDİMİZ BİRİLERİNİ KOLTUK SAHİBİ YAPMAK DEĞİL”

 

“Derdimiz birilerini koltuk sahibi yapmak olmadığı için, yaptığımız itirazların geç de olsa anlaşıldığını düşünerek Uğur Tulay öncülüğünde ortak bir uzlaşı listesi ile Genel Kurula gidilmesi önerisini kabul ettik. Yaptığımız Danışma Kurulu toplantısında şube başkanı özeleştiri konuşması yapmış ve yaşadığımız Genel Kurul süreçleri nedeni ile özür dilemiştir. Bu sebeple gösterilen yaklaşımın samimi olduğunu düşünmüştük. Genel Kurula giderken bütün liste oluşturma sorumluluğu Uğur Tulay’a devredilmiş ve isimler konusunda bütün yetkinin onda olduğu konusunda anlaşmıştık. Son güne kadar da bu duruma hiçbir itiraz gelmemiştir. Oluşturulan listeler sosyal medya hesaplarından duyurusu yapılınca da kimseden itiraz gelmemiştir.”

 

 

MESKİ PERSONELİ SON ANDA ADAY OLDU”

 

“Genel Kurul başlayıp ve ilk arasını verdiği ana kadar hepimiz sürecin normal seyrinde yürüdüğünü düşünüyorduk. Ta ki Seyfettin Atar’ın MESKİ’de elektrik mühendisi olarak göreve aldığı, amiri olduğu ve önceki dönem EMO Mersin şubelerde beraber yönetim kurulunda çalıştığı genç bir meslektaşımızın “kendi özgür iradesi” ile genel kurulda adaylığını açıklayana kadar.  5 aydır sürdürülen uzlaşı çalışmalarına bir anda hiçte etik olmayacak bir şekilde müdahale yapılmıştır. Adaylar kendi listelerini oluşturarak uzlaşı listesine karşı demokratik haklarını kullansalardı hiçbir itirazımız olmazdı.”

 

“AYAK OYUNUNUN AÇIKLAMASI OLMAZ”

 

“Ertesi günü yapılan seçimlerde de aslında bunun planlı bir şekilde yürütüldüğünü, önceden çalışmalar yapıldığını , whatsapp grupları oluşturulduğunu hatta seçim günü kurulacak çadıra kadar hazırlık yapılmış olduğuna şahit olduk. Genel Kurul seçimleri sonucunda üyelere verilen bütün sözler boşa düşürülmüştür. Danışma Kurullarında, Genel Kurulda, yapılan görüşmelerde söylenen sözlerin, özürlerin samimiyetsiz bir şekilde sarf edildiği ispatlanmıştır.  Üyelerin Genel Kurullarda görev almak istemesi doğal bir durumdur. Fakat yöntem olarak böylesi bir ayak oyunu kurmanın hiçbir ahlaki açıklaması olamaz. Bu durum EMO’nun geleneklerine, kültürüne ve teammüllerine de hiç yakışmamaktadır.”