“Kadın iradesine yönelik bir saldırıdır” | Güney Gazetesi Mersin

“Kadın iradesine yönelik bir saldırıdır”

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda yapılan oylamayla birlikte HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in dokunulmazlığı oy çokluğuyla kaldırıldı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin İl Eşbaşkanı Bedriye Kuş, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel dokunulmazlığının kaldırılmasının Diyarbakır halkına ve kadın iradesine yönelik saldırı olduğunu söyleyerek, karara tepki gösterdi.

“Kadın iradesine yönelik bir saldırıdır”


HDP Mersin İl binasında gerçekleşen basın açıklamasında konuşan HDP Mersin İl Eşbaşkanı Bedriye Kuş, “AKP-MHP iktidarı partimize yönelik saldırılarını her türlü yöntemi kullanarak sürdürmeye devam ediyor. Erkek yargısı ve yandaş basını topyekün bir saldırı başlatarak halk iradesini, kadınların iradesini yok saydığını bir kez daha göstermiştir. Önceki dönem Eş Genel Başkanlarımız başta olmak üzere seçilmişlerimize, üye ve yöneticilerimize yönelik gözaltı, tutuklama ve özel savaş yöntemleriyle gerçekleştirilen saldırılar özü itibariyle Kürt halkının iradesi başta olmak üzere partimizin temsil ettiği farklı kimlik ve inançlardan halklarımıza ve tüm ezilenlere yönelik saldırıdır. Bu saldırıların son halkası ise yandaş medya ile algı oluşturulan, yargının araçsallaştırıldığı Diyarbakır Milletvekilimiz Semra Güzel’e yönelik olarak gerçekleştirildi. Semra Güzel vekilimizin dokunulmazlığının kaldırılması aynı zamanda Diyarbakır halkına ve kadın iradesine yönelik bir saldırıdır” diye konuştu.

 

BU KOMPLOYA KARŞI DİRENİŞİMİZ DEVAM EDECEKTİR”

 

Kuş, “Esasen bu tür uygulamalar bizim parti olarak yabancısı olmadığımız fakat yapılan bu hukuksuz uygulamalara karşıda tarihsel geçmişten gelen direniş kültürümüz ile Semra Güzel şahsında geliştirilen bu komploya karşı direnişimiz devam edecektir. Bilindiği üzere 1994 yılında Leyla Zana, Orhan Doğan ve Hatip Dicle şahsında kürt halkının iradesine aynı komplolar gerçekleştirilmişti. Dolayısıyla bugün yapılan ve vekilimiz Semra Güzel şahsında geliştirilen komplo aslında yine kürt halkının iradesine ve kazanımlarına yönelik bir tahammülsüzlük olduğunun ve bunun sistemin kürt halkı üzerindeki politikaların sonucu olduğunun fakındayız. Bilinmelidir ki daha önce bu tarz saldırılara karşı tarihsel direniş kültürümüz nasıl cevap olup komploları boşa düşürdüyse yine parti olarak üzerimize düşen sorumluluk gereği halkımızdan aldığımız yetki ve güçle boşa düşüreceğiz” dedi.

 

“MİLYONLARCA İNSANIN GÖNÜL VERDİĞİ BİR PARTİYİZ”

 

“HDP bu ülkede demokrasinin teminatıdır” diyen Kuş, şunları söyledi;

“Demokratik siyasetin öncüsüdür. Milyonlarca insanın gönül verdiği bir partidir, kadınların, gençlerin partisidir. Milletvekillerimizi özellikle kadın milletvekillerimizi hedef göstererek, belediyelerimize kayyum atayarak teklik rejimini inşa etmeye çalışanlara en büyük cevabı başta kadınlar olmak üzere halklar verecektir. İktidarın bu politikalarına çanak tutanlar bilsinki bugün Semra Güzel’e yapılan saldırılar yarın sizlere de yapılacaktır.”

 


  “Kadın iradesine yönelik bir saldırıdır”