Öğrencilere “enerji tasarrufu” eğitimi | Güney Gazetesi Mersin

Öğrencilere “enerji tasarrufu” eğitimi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, çocuklara küçük yaşlardan itibaren enerjiyi verimli kullanmanın önemini kavratmak amacıyla “Enerji Verimliliği ve Tasarrufu” eğitimi veriyor.

Öğrencilere “enerji tasarrufu” eğitimi


Mersin Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi, ilkokul düzeyinde eğitim gören çocuklara günümüz şartlarında büyük önem taşıyan “Enerji Verimliliği ve Tasarrufu” konulu eğitim veriyor. Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’yle iş birliği içerisinde her yıl tekrarlanan eğitimle yenilenebilir ve temiz enerji kaynakları ile enerjiyi verimli kullanmanın önemi anlatılıyor.

 

ÇOCUKLAR HEM EĞLENİYOR HEM ÖĞRENİYOR

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, verilen eğitimlerde kent genelinde özellikle kırsal kesimlerdeki okulları tercih ediyor. Eğitimlerin bir noktası da Mezitli’nin merkezine yaklaşık 1 saat uzaklıktaki Doğlu Mahallesi’nde yer alan Doğlu İlkokulu oldu. Bu yıl 1000’in üzerinde çocuğa ulaşan Büyükşehir, Enerji Verimliliği ve Tasarrufu eğitimlerini her yıl tekrarlıyor.

Ders sırasında karşılıklı soru-cevaplarla öğrencilerin konuyu daha iyi kavraması sağlanıyor. Günlük hayattan örnekler de veren çocuklar, konularla ilgili 3 animasyon video da izliyor. Büyükşehir’in hazırladığı, çocukların kendi güçlerini kullanarak döndürdüğü çark ile ışıkları yanan bir apartman maketi de öğrencilere uygulamalı olarak yenilenebilir enerji kaynağını öğretiyor. Her eğitimin sonunda öğrencilere içerisinde kırtasiye malzemelerinin yer aldığı bir hediye seti dağıtılıyor.

 

“1000’DEN FAZLA ÖĞRENCİYE ULAŞTIK”

 

Enerji sistemleri mühendisi Merve Kaya, eğitimleri her yıl tekrarladıklarını belirterek, “Çocuklarımıza enerjimizi nasıl verimli ve tasarruflu kullanmalıyız onu öğretiyoruz. Bu konuda bir sunumumuz var. Üç tane videomuz var; ‘Enerji nedir?’ , ‘Enerji verimliliği nedir?’ ve ‘Enerji etiketi nedir?’ Bunları izlettiriyoruz ve daha sonrasında bizim bir enerji kitimiz var. Çocukların kendi içlerindeki enerjilerini kullanarak, elektrik üretmelerini sağlıyor. Bir küçük kol var onu çevirerek bir binanın elektriğini sağlıyorlar kendi enerjileri ile. Sonra da çocuklarımıza hediyeler veriyoruz, bizi dinledikleri için teşekkür ediyoruz” dedi.  (Haber Merkezi)

 

 

 


  Öğrencilere “enerji tasarrufu” eğitimi