Bir dokundu, bin ah işitti | Güney Gazetesi Mersin

Bir dokundu, bin ah işitti

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Erdemli ziyaretinin ardından Akdeniz Yoğurt Pazarı civarında esnaf ziyaretinde bulundu. Esnaf ziyareti gerçekleştiren Akşener’e büyük bir kalabalık eşlik etti. Akşener burada esnafın vatandaşların dertlerini dinledi.

Bir dokundu, bin ah işitti


ABİDİN YAĞMUR

 

Esnaf ziyareti sırasında Akşener’in etrafında toplanan kalabalık ‘Başbakan Meral’ sloganları atıp, Akşener’le fotoğraf çektirmek için birbirleriyle yarıştılar. Akşener vatandaşların yoğun ilgisi karşılaştı, esnaf ziyaretinin yapıldığı bölge trafiğe kapandı.

 

ESNAF KEPENK KAPATIYOR

 

Yoğurt Pazarı civarında bulunan esnafları ziyaret eden Akşener, esnafların sorunlarını dinledi. Akşener’in ziyaret ettiği bir parfümeri dükkanında, dükkanını işletmecisi, giderlerin her geçen gün arttığını ve gelirlerinin düştüğünü söyledi. On dört yıldır parfümeri dükkanını işlettiğini belirten esnaf, kriz ve zarardan kaynaklı iki ay sonra dükkanını kapatma zorunda kalacağını belirtti. Esnafın dükkanını kapatacak olmasına çok üzüldüğünü belirten Akşener, hep beraber bu zorlukların ve kötü günlerin üstesinden geleceklerini belirtti.

 

EMEKLİ GEÇİNEBİLMEK İÇİN ÇORAP SATIYOR

 

Akşener, ardından emekli maaşıyla geçinemediği için seyyar çorap satmak zorunda kaldığını söyleyen bir vatandaşı dinledi. Emekli olduğunu dile getiren vatandaş önceki aya kadar bin dört yüz lira maaş aldığını ve geçinemediği için çorap satmak zorunda kaldığını söyledi. Vatandaş, “Verdikleri maaş 2500 liraya çıktı. Bu parayla kira mı ödeyeyim, zamlı fiyattan elektrik mi ödeyeyim yoksa çoluk çocuğuma yiyecek mi alayım? Ne yapacağımızı şaşırdık. Sokaklarda çorap satmama rağmen doğru dürüst çocuklarımın karnını doyuramıyorum” dedi. Akşener, vatandaşın elindeki bir deste çorabı satın alarak, iktidarları döneminde emeklilerin ek iş yapma ve geçinme gibi bir dertlerinin olmayacağını söyledi.

 

“BELEDİYEDEN ATILDIM ÇOCUĞUMA MAMA ALAMADIM”

 

Kalabalığın içinden genç bir vatandaş Meral Akşener’e ‘işimi geri istiyorum’ diye seslendi. Vatandaşı yanına çağıran Akşener, sıkıntısının ne olduğunu sordu. Daha önce Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde çalıştığını ve işten çıkarıldığını söyleyen genç, Akşener’e çocuğunun fotoğrafını göstererek “Bir mesajla iş akdinin feshedildiği haberini aldım Mersin Büyükşehir Belediyesinden. Çalışırken hiçbir suç işlemedim, ekmeğime bakıyordum. İşsizim para yok, sizde bir annesiniz, küçük bir oğlum var gece ‘mama’ diyerek ağladı alamadım. Büyükşehir Belediye Başkanı bizi çok kötü duruma soktu. Oğluma mama alamayacak duruma geldim” dedi.

 

“GELECEĞİMİZİ DÜŞÜNMEKTEN YORULDUK”

 

Meral Akşener’in yanına gelen 2 genç kız da üniversiteye hazırlanan öğrencilerin sorunlarını anlattı. Genç kızlardan biri, “10 dakikada bir sınav değiştiriyorlar. Sınav sisteminin başında kimler olduğunu bilmiyoruz. Saçma sapan sorularla hayatımızı belirliyorlar. Bu sadece eğitim sorunu da değil. Artık dershaneye girip çıkarken hiçbir şey alamaz olduk. Her şey çok pahalı. Esnafa da bir şey söyleyemiyoruz. Onlar da pahalıya alıyorlar” dedi.

Diğer genç kız da “Günümüzü nasıl planlayacağımızı bilemiyoruz. Dışarı çıksak aktivitelerden mahrum kalıyoruz. Bizim şu anda birkaç yabancı ülkeyi dolaşmamız gerekirken, yabancı ülkelerdeki yaşıtlarımız birkaç ülkeyi gezerken biz şehirden şehre bile gidemiyoruz. Bunun için de çözüm istiyoruz. Geleceği düşünmekten çok yorulduk ve sıkıldık. Şu an düşündüğümüz şey geleceğimiz. Seçimlerde de ne olacağı belli değil. Umudumuzu kaybetmemeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“5 GÜNDÜR AĞLAYARAK EV ARIYORUM”

 

Meral Akşener’e derdini anlatmak isteyen bir vatandaş da Mersin’de bir sitede çalıştığını, ortak elektrik faturasının 17 bin lira gelmesi üzerine sitedeki işinden ve evinden çıkarıldığını söyledi. Vatandaş, “5 gündür işsizim, sokaklardayım. Eşimle birlikte ağlayarak ev arıyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum” diye konuştu.