Halk Müziği Korolar şenliği başladı | Güney Gazetesi Mersin

Halk Müziği Korolar şenliği başladı

Genel Sanat Yönetmenliğini Hasan Ekinci’nin, Genel Koordinatörlüğünü ve basın sözcülüğünü Semir Bolat’n yaptığı Türk Halk Müziği Korolar Şenliği Ekinci Kültür Sanat Derneği Korosunun konseri ile başladı.

Halk Müziği Korolar şenliği başladı


ZELİHA ÖZİPEK

 

Korolar Şenliği bu akşam Turnalar THM Korosu ile devam edecek. Çarşamba günü ara verdikten sonra, 24 şubat 2022 perşembe günü Yarenler THM Korosunun konseri ile şenlik devam edecek.

Şenlik kapsamında 28 şubat pazartesi günü 2 etkinlik yapılacak. İlk etkinlikte  Ekin Müzik Atölyesi saat 17.00’da sahne alacak.

İkinci etkinlikte Güneşe Ezgi Sanat ve Kültür Derneği 20.15’te sahne alacak.

Korolar Şenliğine:

Ekinci Kültür Sanat Derneği, Turnalar THM Korosu, Ekin Müzik Atölyesi, Yarenler THM Korosu, Güneşe Ezgi Kültür ve Sanat Derneği katılacak.

THM Şenliğinin Sanat Yönetmeni Hasan Ekinci şenlikle ilgili olarak şunları söyledi:

“Uzun ve meşakkatli pandemi Süreci toplumun her kesimini etkilediği gibi THM Korolarının çalışmalarını da olumsuz etkilemiştir. Konserlerimizi Mersinli Türkü Sever dostlarımızı çok özledik. Bu şenlik vasıtasıyla bu hasretimizi de gidermiş olacağız. Birbirinden değerli hocalarımızın eğitimin de tamamen amatör ruhla büyük bir özveriyle çalışan bu topluluklar THM’nin en güzel örneklerini Mersinli türkü sever dostlarımıza sunma şansına sahip olacaklardır. Bu şenliğin halkla buluşmasına olanak sağlayan Mersin Kent Konseyi, MGC ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.”