Akdeniz’de spora yatırım devam ediyor | Güney Gazetesi Mersin

Akdeniz’de spora yatırım devam ediyor

Akdeniz Belediye Meclisi, M. Mustafa Gültak Başkanlığı’nda Şubat ayı ikinci birleşimini belediye konferans salonunda gerçekleştirdi.

Akdeniz’de spora yatırım devam ediyor


Yoklama, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Meclis’te, bir önceki toplantıda komisyonlara havale edilen gündem maddeleri görüşüldü. Meclis’te; Mülkiyeti Akdeniz Belediyesi’ne ait Nacarlı Mahallesi’nde bulunan 2 bin 545 metrekare yüzölçümüne sahip, atıl haldeki taşınmazın yerine, 250 seyirci kapasiteli spor salonu yapılması şartıyla Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne 15 yıllığına bedelsiz tahsisinin yapılması ile gündem maddesi de oybirliği ile kabul edildi. Aynı şekilde, mülkiyeti Akdeniz Belediyesi’ne ait Yalınayak Mahallesi’nde bulunan 37 bin 270 metrekare yüzölçümündeki taşınmazın, 15 bin metrekarelik kısmına da ‘Gençlik Merkezi’ ile ‘Açık ve Kapalı Spor Tesisleri’ yapılmak şartıyla Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne 15 yıllığına bedelsiz tahsisinin yapılması oybirliği ile onaylandı.

 

“AKDENİZ, 30 MİLYON LİRANIN ÜZERİNDE BİR YATIRIM KAZANDI”

Oybirliği ile alınan karar nedeniyle tüm Meclis üyelerine teşekkür eden Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak; “Hepimizin amacı, Akdeniz’de yaşayan halklara hizmet vermek, onların refahı ve mutluluğunu sağlamaktır. Tahmini olarak söylüyorum, 30 milyon liranın üzerindeki bir yatırıma ‘evet’ demiş olduk. Gerçekten Akdeniz için çok ciddi bir yatırım.  Hani ‘altın damarı, gümüş veya bakır damarı’ derler ya; geçekten de Huzurkent bölgesinde bir ‘güreş damarı’ var. Zaman zaman şampiyonlar çıkıyor. Burada ilkel bir salon vardı fakat artık daha güzel bir salon elde edeceğiz. 15-20 yılda bir dünya ve olimpiyat şampiyonları ortaya çıkarsak bize yeter. Kolay işler değil, Huzurkent’e hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

“TIRMIL TEPE SPOR KOMPLEKSİ İHALESİ YAKINDA GERÇEKLEŞECEK”

Başkan Gültak; Tırmıl Tepe Spor Kompleksi ile ilgili olarak da şöyle konuştu; “Bu proje ise, Özgürlük, Çay ve Çilek ve bölgedeki birçok mahalleyi ilgilendiriyor. Çünkü ortada bir yer burası. Bu spor tesisleri katlı değil, yatay olacak. Çünkü biz o bölgenin yeşil kalmasını; insanlarımızın rahatlıkla gezebilmesini, çay ve kahvelerini içebilmelerini istiyoruz. Halka açık olacak. Seyfi Ali Türkoğlu, Kazanlı ve Karacailyas’ta yaptığımız gibi amatör liglerin oynanabileceği güzel bir futbol sahası da olacak. Geçen dönem Akdeniz’e, yine Spor Toto üzerinden birçok spor tesisi kazandırdık. Protokol hazırlanıp imzalar atıldıktan sonra projeler başlayacak. Belediyemizin ve halkımızın kullanması açısından da hiçbir sıkıntı olmayacak. Parası hazır, projeler hazır. Hızlı şekilde ihaleye geçilecektir. Bu güzel tesisler, 1-1 buçuk yıl içinde biter” (Haber Merkezi)