MEŞYAD ödülleri sahiplerini buldu | Güney Gazetesi Mersin

MEŞYAD ödülleri sahiplerini buldu

Mersin Şairler ve Yazarlar Derneği (MEŞYAD) Edebiyat Ödülleri sahiplerini buldu. Gazetemiz Güney, Yılın Basın Ödülüne değer görülürken gazetemiz yazarlarından Hanife Mert “2020 Yılı Yılın Yazarı Ödülü”ne değer görüldü.

MEŞYAD ödülleri sahiplerini buldu


MAYSA DERYAYEVA

 

Mersinli yazar ve şairlerin örgütlendiği, şehrin yayın hayatına önemli katkıları olan Mersin Şairler ve Yazarlar Derneği (MEŞYAD) tarafından 2016 yılından beri geleneksek olarak düzenlenen MEŞYAD Edebiyat Ödüllerinde 2020 ve 2021 dönemi için ödüle değer görülen yazar ve şairler ödüllerini dernek merkezinde düzenlenen tören aldı.

MEŞYAD Başkanı Mustafa Doğan, törende yaptığı konuşmada,  “2016 yılından bu yana geleneksel hale getirdiğimiz MEŞYAD Edebiyat Ödülleri uzun bir aradan sonra kaldığı yerden devam ediyor.  Geçen yıl salgın nedeniyle veremediğimiz 2020 ve bu yıl vermeyi planladığımız 2021 MEŞYAD Edebiyat Ödülleri sahiplerine verildi. Ödül alan tüm şair ve yazarlarımızı kutluyor başarılarının devamını diliyorum” dedi.

MEŞYAD yöneticisi ve üyesi yazar ve şairlerin yaptığı değerlendirme sonucunda 2021 Yılı Basın Ödülü gazetemiz Güney’e verildi. Gazetemizin ödülünü, genel yayın yönetmenimiz Ali Adalıoğlu adına editörümüz Abidin Yağmur, MEŞYAD Başkan Yardımcısı Çınar Arıkan’ın elinden aldı.

Gazetemizin yazarlarından Hanife Mert de, 2020 yılı Yılın Yazarı Ödülüne değer görüldü ve ödülünü törende alkışlar arasında aldı. Hanife Mert’e ödülünü, Yunus Nadi Roman Ödülü sahibi yazar Turan Ali Çağlar takdim etti.

 

 

Ödüle değer görülenler

 

 

Mersin Şairler ve Yazarlar Derneği (MEŞYAD) Edebiyat Ödüllerine değer görülen isimler şöyle:

MEŞYAD Yılın Yazarı Ödülü

2020 Hanife Mert

2021 Nurhan Yıldız Bakaner

MEŞYAD Yılın Hizmet Ödülü

2020 Hacı Bayram Arslantaş

2021 Nuran Ataç

MAKİ Yılın Destek Ödülü

2020 Atifet Gezek

2021 Fatma Arıkan

MEŞYAD Yılın Şairi Ödülü

2020 Handan Uçak Tunca

2021 Mustafa Doğan

MEŞYAD Yılın Yorumcusu Ödülü

2021 Sait Mercan

MEŞYAD Yılın Basın Ödülü

2021 Güney Gazetesi