Çocukların 1200 rakımda kar eğlencesi | Güney Gazetesi Mersin

Çocukların 1200 rakımda kar eğlencesi

Tarsus Belediyesi, daha önce karla buluşmamış çocuklar için Gülek Mahallesi’nde “Haydi Çocuklar Kara Gidelim” etkinliği düzenledi. Yoğun talep üzerine iki gün olarak planlanan etkinliğin ilk gününde, çocuklar karla buluşarak keyifli anlar yaşadı. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, ‘’Geleceğimiz olan çocuklarımızın yaşantısına renk katmanın mutluluğunu yaşıyoruz’’ dedi.

Çocukların 1200 rakımda kar eğlencesi


Yarıyıl tatilinin son günlerini yaşayan çocuklar için Tarsus Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler tarafından “Haydi Çocuklar Kara Gidelim” sloganıyla kar etkinliği düzenlendi.  Daha önce hiç kar görmemiş yüzlerce çocuk kartopu oynayarak keyifli vakit geçirdi. Etkinlikte palyaçolar miniklerin yüzlerini boyarken, ailelerde müzik dinletisiyle beraber çocuklarının mutluluklarına şahit oldu.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Kent merkezimizde kar yağışı gerçekleşmediği için çocuklarımız kar hasreti yaşıyordu. Kırsal mahallelerimizde ekiplerimiz karla mücadele ve yol açma çalışmalarını gece gündüz demeden özenle sürdürürken diğer yandan da hiç kar görmemiş çocuklarımızı da sevindirmek istedik. Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Daha önce karla buluşmamış, imkânı el vermemiş birçok çocuğumuz aileleriyle keyifli vakit geçirme imkânına kavuştu. Onların mutluluğu bizim için çok kıymetli. Çocuklar bizim geleceğimiz, aydınlık yarınlarımız. Pırıl pırıl, umut dolu gözleriyle, dünyaya bakan güzel çocuklar. Sizlerin, o saf ve masum bakış açıları ile dünya çok daha güzel. Bizler dünün çocukları olarak bugünü yaşıyor, Tarsus’umuzun geleceği sizler için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Daha önce hiç kar görmediği için bu etkinlik ile çok mutlu olduğunu ifade eden 14 yaşındaki Nisa Erdoğdu, "Babamla bugün kardan adam ve kartopu savaşı yaptık. Çok eğlendim. Daha önce hiç kar görmemiştim. Dün gece rüyamda kartopu oynadığımı gördüm. Karla oynamak çok keyifliymiş. Bugün bu duyguyu doyasıya yaşadım. Karnemde notlarım yüksekti. Bugün burası bana karne hediyesi oldu. Başkanımıza çok teşekkür ederiz ‘’diye konuştu. (Haber Merkezi)