TOKİ konutları Bozön köyüne yapılacak | Güney Gazetesi Mersin

TOKİ konutları Bozön köyüne yapılacak

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, orman vasfından çıkarılarak TOKİ’ye devredilen Bozön köyündeki arazinin toplu konutlar için kullanılacağını söyledi. Tarhan, köy muhtarının TOKİ konutlarından köylüler için 50 adet kontenjan istediğini de ileri sürdü.

TOKİ konutları Bozön köyüne yapılacak


MAHMUT SÖNMEZ

 

Mezitli Belediye Meclisinin şubat ayı olağan toplantısında konuşan Başkan Neşet Tarhan, ilçedeki imar ve inşaat gelişmeleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Mersin’de ve Ankara’da ormanlık alanların orman statüsünden çıkarılıp TOKİ’ye verilmesine değinen Tarhan, “Yenişehir’de 200 dekarın üzerinde Mezitli’de 54 dekar. Bozön’de tam yerleşim alanına sıfır, deniz manzaralı yer. Bitişiğinde narenciye bahçeleri var. Köylülerle konuştum burası sizlere verilse bahçe yapar mısınız dedim. Onlar da ‘Burayı cennet yaparız’ dediler. Orada basın açıklamasında da belirttik. Oralar tekrar ağaçlandırılabilir. Bölgenin sağlık tesisi ihtiyacı var, bir sağlık tesisi yapılabilir. Baro sosyal tesisler yapacak yer arıyor, baroya verin. Hepsinden önce bize verin güneş enerjisi sistemi yapalım, üretilen elektrik köylüye ucuza verilsin. Nitekim üretici köylü için elektrik önemli bir gider. Böyle birçok alternatif sunduk” dedi.

Aldıkları duyumlara göre TOKİ’nin söz konusu yerde konut yapacağını söyleyen Tarhan, “Bozön köyü muhtarının köylüler için TOKİ’den 50 daire istediği iddia ediliyor doğruluğunu bilmesek de. Diğer yandan köylü köyün sosyal durumunun kaybolmasını istemiyor. Ama diğer taraftan kendileri de bozar. Hisseli arazisine kim fazla para verirse o araziyi satar. Araziyi sattın mı gelecek kişiye katlanacaksın. Burada ilçe ve Büyükşehir Belediyesine sorulmalı. Ayrıca Mezitli’de konut ihtiyacı var mı ona bakmak gerek” dedi.

 

TECE’DE KONUT FİYATLARI ARTTI

 

Kendilerinde de eksikliklerin olduğunu belirten Tarhan, “Bizim de eksiklerimiz var. Kentlerde konut ihtiyacı var mı yok mu? Buna göre plan genişlemeli. Tece’de yoğun inşaat yapımı var. Birçok yabancı ülke vatandaşı Tece’de ev alıyor. Son zamanlarda Avrupa’dan insanlarda Tece’den ev alımı yapmaya başladı. Bu iyi mi kötü mü bilmiyorum bize zaman bunu gösterecek. Ama ekonomik krizden kaynaklı artan demir ve inşaat ürünleri fiyatları yüzünden her yerde inşaatlar dururken Tece’de inşaat yapımı devam ediyor” dedi.

Enflasyonun ve dolar kurunun yükselişiyle birlikte ev fiyatlarının da artığını belirten Tarhan, “Tece’de evler 200 – 300 bin bandında iken şu an milyonlu rakamlar telaffuz ediliyor. İyi kötü bilmiyoruz ama Mezitli’ye bir hareket getirdi. Birçok bilindik müteahhit Mezitli’de büyük projeler yapacak. Tespit edemediğimiz bir değişim var Mezitli’de” dedi.

 

“ÇEVRE İŞ DÜNYASININ UMRUNDA DEĞİL”

 

Mersin’de önemli bir İş insanları derneğinin Merkez 4 ilçe belediye başkanını bir toplantıda bir araya getirdiğini belirten Tarhan, “O toplantıda 3 konuya değindim, yakılan orman araziler, hazine arazilerini kim kullanıyor, Mezitli’de içişleri Bakanlığı’nın binası çürüyor. Bu konular sizi rahatsız etmiyor mu dedim. Bu 3 konu hakkında gece boyunca bir soru gelmedi iş adamlarından. Maalesef iş adamlarının da umurunda değil bu sorunlar. Maalesef liman genişletiliyor, ormanlık alanlar yok ediliyor insanlarda ekmek kuyruğunda, geçim derdinde insanlar bu konulardan habersiz. Bu konularda görev sivil toplum kuruluşlarına ve bizlere düşürüyor” dedi.