“Adaletsizliğin altında Bozdağ’ın imzası var” | Güney Gazetesi Mersin

“Adaletsizliğin altında Bozdağ’ın imzası var”

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Adalet Bakanlığı görevine tekrar getirilmesine tepki gösterdi. Bozdağ döneminde Türkiye’de hukukun gerilediğini belirten Başarır, “İflas eden bakkal eski defterleri karıştırırmış. Fetö’ye methiyeler dizen Bekir Bozdağ, adaletin başına geçmiştir. Nedeni ise; çok kullanışlı bir bakan” ifadelerini kullandı.

“Adaletsizliğin altında Bozdağ’ın imzası var”


MAHMUT SÖNMEZ

 

Abdülhamit Gül'ün görevden istifa etmesiyle boşalan Adalet Bakanlığı koltuğuna Bekir Bozdağ atandı. Katıldığı bir televizyon programında konuşan Ali Mahir Başarır, Bekir Bozdağ’ın tekrar Adalet Bakanlığı görevine getirilmesini eleştirdi.

 

“İFLAS EDEN BAKKAL ESKİ DEFTERLERİ KARIŞTIRIRMIŞ”

 

Bir Adalet Bakanı Geldi. İflas eden bakkal eski defterleri karıştırırmış. Bu bakan döneminde 2014 yılında Hukukun Üstünlüğü endeksinde Türkiye; 99 ülke arasında 59. Sırada, 2015’te 102 ülke arasında sekseninci sırada, 2016’da 113 ülke arasında doksan dokuzuncu sırada, 2017’de ise yüz birinci sırada ve bugün 138. Sıradayız” dedi.

 

“ÇOK KULLANIŞLI BİR BAKAN”

 

Türkiye’de ki adaletsizliğin, hukukta yaşanan büyük skandalların altında Bekir Bozdağ’ın imzası olduğunu söyleyen Başarır, “Fetö ile resim veren Nebati, Fetö’ye methiyeler dizen Bekir Bozdağ; bugün biri ekonominin biri de adaletin başına geçmiştir. Nedeni; çok kullanışlı bir bakan. Beyefendinin her dediğini tartışmasız yapan bir bakan. Biri mobese kameralarını açacak, biri onu aklayacak. Beyefendi de götürecekte götürecek sistemin adı budur.