Tarsus’ta dayanışma atölyesi | Güney Gazetesi Mersin

Tarsus’ta dayanışma atölyesi

Tarsus Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde Dayanışma Atölyesi gerçekleştirdi. Huzurevinde yaşayanlar için düzenlenen atölyede gönüllü katılımcılar tarafından örülen diz battaniyeleri, hediye edilmek üzere huzurevinde kalan yaşlılara verilecek.

Tarsus’ta dayanışma atölyesi


Tarsus Belediyesi huzurevi sakinlerine battaniye örülmesi amacıyla Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nde Dayanışma Atölyesi düzenledi. Sosyal medya üzerinde yapılan çağrı ile gönüllü katılımcılar, huzurevine dağıtılmak üzere ilmek ilmek sevgi diyerek diz battaniyesi ördü.

Huzurevi sakinlerine yalnız olmadıklarını göstermek üzere düzenlenen atölyede, el emeği göz nuru örülen battaniyeler huzurevi ziyaret edilerek yaşlılara hediye edilecek.

Atölyeye katılarak böyle anlamlı bir çalışmada yer aldıkları için katılımcılara teşekkür eden Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Hepimiz biliyoruz ki bir toplumun kalitesi ve düzeyi yaşlı vatandaşlarımıza gösterilen özen ve saygı ile ölçülür. Bizlerin inancı ve kültürü de bunu gerektirmektedir. Her yaşlı vatandaşımız aktif yaş alma şansına sahip olmalıdır. Bizler de bunun için görevimiz olarak her türlü çalışmayı yapıyor onların yanında olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Yaşlılarımız bizim değerlerimizin, kültürümüzün taşıyıcısıdır ve onlara hak ettikleri sevgi saygı ve önemi göstermek görevimizdir. Onlar ile aramızda ki köprü ne kadar güçlü olursa, geleceğimiz de bi o kadar sağlam olur. Sizler böyle anlamlı bir çalışmada yer alarak diz battaniyesi ördünüz ve örülen battaniyeler huzurevlerimiz ziyaret edilerek yaşlılarımıza ulaştırılacak. Yaşlılarımızın saadet ve hafıza kaynağı olduğunu unutmadan ilmek ilmek sevgi ören siz değerli katılımcılara çok teşekkür ederim” dedi.

 

“BİZLERE KALPLERE DOKUNABİLME FIRSATI VERDİNİZ”

 

Düzenlenen Dayanışma Atölyesinde bulunduğu için mutlu olduğunu belirten katılımcı, “Belediyemizin böyle bir Dayanışma Atölyesi gerçekleştirdiğini öğrendim. Çevremde bulunan herkese bu güzel etkinliğe katılım sağlamasını önerdim. Çünkü bazen insan, tek başına bir iyilik yapmak ister ama bu kadar etkili olamaz. Bu sebeple burada diğer katılımcılarla beraber el ele vererek büyüklerimize diz battaniyesi ördük. Hepimiz çok farklı duygular yaşıyoruz. Onlara yalnız olmadıklarını göstermek ve mutluluklarına şahit olacak olmak bizleri çok mutlu ediyor” diye konuştu. (Haber Merkezi)