“Vaka sayıları artar” | Güney Gazetesi Mersin

“Vaka sayıları artar”

Korona virüsle mücadele kapsamında alınan yeni kararla birlikte okullarda uygulanan PCR testi zorunluluğu kaldırıldı. Alınan kararların yetersiz olduğunu belirten Eğitim-Sen Mersin Şubesi Başkanı Mahmut Sümbül, “Yeni varyantın etkisiyle vaka sayılarında çok artış yaşanacak” dedi.

“Vaka sayıları artar”


MAYSA DERYAYEVA

 

Geçen sene Eylül ayında başlayan PCR testi zorunluğu yeni alınan kararla birlikte kaldırıldı. Alınan kararla birlikte aşısız veya aşı sürecini tamamlamamış kişilerde uçak, otobüs, tren veya diğer toplu ulaşım araçlar ile seyahat ve tiyatro, sinema gibi etkinliklere katılmak için PCR testi istenmeyecek.

 

 

Okullarda PCR testi zorunluluğu kaldırılmasıyla, durumun tamamen sürü bağışıklığına bırakıldığını ifade eden Sümbül, “Son alınan kararlarla, hükümetin sağlık politikasının tamamen çöktüğü, PCR testinin yeteri kadar ellerinde olmadığı gibi bir kanı oluştu. Bununda önümüzdeki dönemde özellikle Şubat ayıyla birlikte, yeni varyantın etkisiyle vaka sayılarının çok artacağı kaygısı var. Bu sadece kaygı değil bilimsel bir veridir. Okulların kapanmasını istemiyoruz ve eğitimin yüz yüze olmasını istiyoruz. Bunu önceki dönemlerde defalarca söyledik ama önlemler alınarak eğitimin yapılması gerekiyor” diye konuştu.

 

 

“YETKİLİLERİN ÖNLEM ALMASI GEREKİYOR”

 

Sümbül, “Havaların soğumasıyla birlikte, kapalı ortamların artacağı, Mersin’deki okulların çoğunun klima ve buna benzer şeylerle ısıtıldığını ve bununda pandeminin yayılmasına çok büyük etkisi olacağını, bu konularda acil bir bütçeyle okulların havalandırma yapısının değiştirilmesi gerekiyor. Korona virüsle mücadelede daha bilinçli daha bilimsel kriterlere göre karar alınması gerekirken, günümüzdeki politikalarla bu süreç götürülüyor.  Sınıflar oldukça kalabalık her sınıfta en az 30 öğrenci eğitim görüyor. Öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin kısacası Milli Eğitim Sisteminde görev yapan herkesin sağlığı bizim için önemli. Biz yetkililerin acilen önlem alınmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.